Menu

‘‘ ENGELİ YAŞAMAK ‘’ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

‘‘ ENGELİ YAŞAMAK ‘’ PROJESİ  HAYATA GEÇİYOR

‘‘ ENGELİ YAŞAMAK ‘’ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği( FODER) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ‘‘Engeli Yaşamak’’ Projesi hayata geçiriliyor.

Turizm Bakanlığı Kültür Dairesi tarafından desteklenen proje kapsamında , toplumda farklı engel gruplarının günlük hayatta karşılaştığı sorunları ve yaşam mücadelesini anlatan bir fotoğraf sergisi açılacak.

Engelli bireylerin farkındalığını artırmak ve sosyal sorumluluk bilincini yerine getirmek amacıyla hayata geçecek serginin fotoğraf çekim sürecine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden özel gereksinimli gençler de katılarak projede yer alacak.

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği Başkanı Ramadan Gümüşok ile Cumhurbaşkanı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın arttırılmasına katkı

sağlayacak her türlü projede Bakanlık olarak yer almaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

Engelli bireyleri çalışma yaşamına dahil etmek ve sosyal hayata uyumlarını daha da güçlendirmek amacıyla, Bakanlık olarak somut adımlar atmayı arzuladıklarını kaydeden Gardiyanoğlu, 30 engellinin kamuya istihdam edildiğini 20 engellinin daha istihdam edileceğini söyledi.

Engelliler Dairesinin kurulması için ilgili sivil toplum örgütleri ile çalışmaların sürdüğünü kaydeden Gardiyanoğlu, özel gereksinimli bireylerin, hayatta daha bağımsız daha özgür bireyler olarak gelişmeleri yönünde çalıştıklarını vurguladı.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 7, 2024,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
345
HASİPOĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKI HAKLI MÜCADELESİNİ DÜNYAYA ANLATMAYA DEVAM EDECEK”

HASİPOĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKI HAKLI MÜCADELESİNİ DÜNYAYA ANLATMAYA DEVAM EDECEK”

“İKİ AYRI DEVLET, İKİ AYRI EGEMEN HALK GERÇEĞİ GÖRÜLMEZDEN GELİNEMEZ”

“ANAVATANIMIZIN DESTEĞİYLE İZOLASYONLARA RAĞMEN KENDİ AYAKLARIMIZ ÜZERİNDE DURUYORUZ”

Devamını oku
6789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Arşiv