Hasipoğlu,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 42.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Hasipoğlu,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 42.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 42.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.Bakan Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bir halkın varlığı yalnızca toprağında değil; emeğinde, inancında ve iradesindedir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, işte bu iradenin somutlaşmış hâlidir. 15 Kasım, Kıbrıs Türk halkının “kendi kaderine sahip çıkma” kararlılığını dünyaya ilan ettiği gündür.
Kıbrıs Türk halkı, her zorlukta yeniden ayağa kalkmayı bilmiş, devletine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Ancak bu direncin arkasında, hiç eksilmeyen bir destek vardır: Anavatan Türkiye’nin sarsılmaz varlığı.
Kıbrıs Türk halkı ne zaman dara düşse, Anavatan’ın eli uzanmıştır. Yalnız bırakılmadık, unutulmadık, tereddüt edilmeden sahiplenildik. İşte bu bağ, sadece tarihî değil; yaşamsal, gönülden ve ebedîdir.
Cumhuriyetimizin temelleri, Anavatan’ın kararlılığı ve Kıbrıs Türk halkının emeğiyle atıldı. Bugün de aynı ruhla, aynı inançla çalışıyoruz.
Çalışma yaşamında adalet, sosyal güvenlikte istikrar, refahta denge için attığımız her adımda, bu Cumhuriyetin temelini güçlendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu topraklarda üretilen her değer, Anavatan’ın kalbinde yankı bulur.
 
15 Kasım, bize sadece geçmişi değil; geleceğe duyduğumuz sorumluluğu da hatırlatır.
Kökü Anadolu’da, gövdesi bu adada olan bu devlet; iki ayrı kara parçasının değil, tek bir yüreğin iki atışıdır.
 
Bu anlamlı günde, başta Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş ve toplum liderimiz Dr. Fazıl Küçük olmak üzere, bu cumhuriyetin temelini atan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
Emeğiyle, alın teriyle bu devleti yaşatan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyor; her daim yanımızda duran, bize güç ve güven veren Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne en derin şükranlarımı sunuyorum."
Print
Yayınlanma tarihi: Kas 14, 2025,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
262728
MEHMET VE NAZİFE TAŞKER OTİZM MERKEZİ’NDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

MEHMET VE NAZİFE TAŞKER OTİZM MERKEZİ’NDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Mehmet ve Nazife Taşker Otizm Merkezi öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı.

Devamını oku
2930311
23456
HASİPOĞLU: ‘‘40 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI’’

HASİPOĞLU: ‘‘40 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, bugün itibarıyla toplam 46 bin 660 hak sahibinin banka hesaplarına ödemelerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Devamını oku
78
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Arşiv