UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra , Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt’un da Bakan Saner’e eşlik ettiği ziyarette, Saner huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet etti ve hediyeler verdi.
Bakan Saner mesajında; ‘‘Ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmete adamış yaşlıların; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklar’’ olduğunun altını çizdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, yarın düzenlenecek olan “Kadına Karşı Şiddeti Önleme Çalıştayı” ndan çıkacak sonuçların geleceğe yönelik politikalarına önemli ölçüde yön vereceğini söyleyerek; tüm kesimleri, çalıştaya katkı koymaya çağırdı. Saner, bakanlığı ile ilgili yakın dönemde hayata geçirecekleri çalışmaları da BRT’ye anlattı:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde , unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs’a özgü meslekleri devam ettiren ve geçimini bu mesleklerden sağlayan üretici kadınları ziyaret etti.
Bakan Saner’in mesajı şu şekilde: "Toplumlarda veya ülkelerde kadın ve kadına bakış açışı farklılıklar göstermiş olsa bil, e gelişen ve değişen dünya değerleri göz önünde bulundurulduğunda kadının toplum içerisindeki yeri ve önemi azımsanmayacak kadar büyüktür.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü tarafından 5. Kariyer Günleri kapsamında Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Türk Sanayi odası(KTSO) katkılarıyla 1 Mart tarihinde açılan Kariyer Fuarı’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yer aldı.