"Engelsiz Toplumda Ulusal Veri Tabanı Projesi’’ İçin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Yakın Doğu Üniversitesi İşbirliği Yapacak.

YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Zehra Altınay ve beraberindeki heyet; Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ve YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi işbirliğiyle yürütülen "Engelsiz Toplumda Ulusal Veritabanı Oluşumu Projesi" hakkında bilgi vermek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’i ziyaret etti.

Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zehra Altınay ve Prof. Dr. Fahriye Altınay ile Yakın Doğu Enstitüsü’nden (YDE) Enstitü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve YDE Projeler Koordinatörü Dr. Mustafa Çıraklı da ziyarette hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Prof Dr. Zehra Altınay, KKTC’de yaşayan ve öğrenim gören engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve her türlü engelli bireye ulusal çapta hizmet verecek "engelsiz veri tabanı" hayata geçirmeyi istediklerini ve bu amaçla bir proje hazırladıklarını ifade etti. Proje çerçevesinde, engelliler ile ilgili koordinatör bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan da mevcut verilerle ilgili işbirliği yapmak istediklerini anlatan Altınay, Bakanlığın projeye vereceği desteğin projenin başarısına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de projenin ülkede yaşayan engelliler ile ilgili veri tabanı oluşturulması, veri tabanına kolayca erişilmesi ve engellilerin sorunlarının tespit edilerek günlük ihtiyaçlarının karşılanması açısından son derece önemli olduğuna işaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak engelli vatandaşların sorunlarına hassasiyetle yaklaştıklarını kaydeden Bakan Çeler, projeye destek vermeye hazır olduklarını; öngörülen veri tabanının ülkedeki engelli sorunlarının çözümü konusunda bir yol haritası oluşturacağına inandığını sözlerine ekledi.
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 20, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv