Yönetici Asistanlığı İşbirliği Projesi İmzalandı

Yönetici Asistanlığı İşbirliği Projesi İmzalandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında yönetici asistanlığı eğitimleri projesi kapsamında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Yönetici asistanlığı mesleğini seçen ve bu konuda eğitim almak isteyen KKTC yurttaşı kadınların eğitiminin sağlanması, günün koşullarına ve iş hayatı yapısına uygun becerilerin öğretilmesi ve bu alandaki gelişimlerine yardımcı olarak istihdama katılımlarının sağlanmasını amaçlayan protokole  Başkanı GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu imza koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen imza töreni öncesi  konuşan Kavuklu, GİKAD olarak başlattıkları tüm projelerin ilerletilip sonuca ulaştırılmasına çalıştıklarını, “Asistanım olur musun” projesiyle kadınların ekonomik hayatta sadece katılımcı değil, aynı zamanda yön verici ve karar verici de olmasını arzuladıklarını belirtti.

Ayrıca istihdam edilecek çalışanların sosyal haklarının Bakanlık tarafından teşviklerle desteklenecek olmasının projeyi daha önemli hale getirdiğini de dile getiren Kavuklu, ekim ayında eğitimlerin başlayacağını ve söz konusu projelerin devamının geleceğini de ekledi.

GARDİYANOĞU: "KADINLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK GÖREVİMİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da görevi devraldığı gün başlatılan hiçbir projenin yarım bırakılmayacağı sözünü verdiğini hatırlatarak, kadının iş hayatında ve siyasetteki önemini çok iyi bildiğini ve üst kademe yönetimlerinde kadınların olması gerektiğine inanan bir kişi olduğunu belirtti.

GİKAD’ın topluma yaptığı hizmetlerin değerli olduğuna da işaret eden Gardiyanoğlu, Çalışma Bakanlığı olarak teşekkür ederek “Kadınların önünü açmak görevimizdir…Projeyle, genç pırıl pırıl vizyonu açık kişilerin iş hayatına katılacağından eminim” şeklinde konuştu.

Bakan olarak imzaladığı ilk protokol olduğuna vurgu yapan Gardianoğlu, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 28, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’nin ilk Otizm Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Lefkoşa’da hizmete açıldı.

Devamını oku
3012
HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
34
56
KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Kadın Girişimciliği Projesi’nin 8. dönem kursları, Gazimağusa Maraş MAGEM’de başladı.

Devamını oku
7891011
1213
BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

İstanbul’da bir parkta barındığı basına yansıyan KKTC vatandaşı genç kadınla ilgili durumun Bakanlığımıza ulaşmasının ardından, Sosyal Hizmetler Dairesi ve KKTC İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile temasa geçilmiştir.

Devamını oku
1415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv