"TOPLUMSAL YAŞAMDA KADIN " SEMPOZYUMU BAŞLADI

"TOPLUMSAL YAŞAMDA KADIN " SEMPOZYUMU BAŞLADI

"TOPLUMSAL YAŞAMDA KADIN " SEMPOZYUMU BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Girişimci Kadınlar Derneği işbirliğinde, "Toplumsal Yaşamda Kadın" konulu sempozyumu düzenleniyor.

Acapulco Resort Hotel’de yer alan sempozyum,Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve İşbirliği Ofisi (KEİ) ve Acapulco Resort katkılarıyla gerçekleştiliyor.

BASA:” AMAÇ HER TÜLÜ AYRIMCILIĞIN ORTADAN KALDIRILMASI”

Sempozyum Av. Prof. Dr. Necdet Basa’nın sunumu ile başladı.

Nejdet Basa konuşmasında hukuk devletinde kişi sınıf zümresel ayrımcılığın olmadığını vurgulayarak,herkesin doğuştan eşit haklara sahip olduğuna vurgu yaptı. “Demokratik laik sosyal hukuk devletinde güçlü olduğu için haklı olmak yoktur.”diyen Basa ,kadınların maruz kaldığı toplumsal sorunlara değindi. Basa amacın kadınların cumhuriyet devrimlerinden elde ettikleri kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi olduğunu kaydederek öncelikle yasal düzenlemelerden başlayıp toplumsal cinsiyet bakış açılarının değişmesi ,kadına karşı şiddet ve her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına destek sağlanması olduğunun altını çizdi.Basa’nın sunumunun ardından konuşmasının açılış konuşmalarına geçildi.

ÇAĞINER:”HEDEFİMİZ KADININ SADECE KATILIMCI DEĞİL YÖN VERİCİ OLMASI”

GİKAD Başkanı İçim Kavuklu Çağıner Girişimci Kadınlar Derneği’nin KKTC’de kadının geri kalmaması , itici güç olabilmesi için kurulduğunu anlatarak derneğin tüm üyeleriyle birlikte canla başla çalıştığını ifade etti.

“Hedef ,kadının sadece katılımcı değil yön verci olarak çalışmasıdır.’’ Şeklinde konuşan Çağıner, ‘‘Çok iyi biliyoruz ki kadın güçlendiği zaman, tüm toplum güçlenir. Bu hedefle çalışmalarımızı ve projelerimizi üretmekteyiz. Kırsal kesimdeki çalışmalarımızda aldığımız verim bizim için büyük bir motivasyon.” ifadelerini kullandı.

Kadının siyasette ve ülke yönetiminde arzu edilen noktada yer almadığına da dikkat çeken Çağıner , kadının üst düzey yönetici olması için eğitimlerin devam ettiğini kaydetti. Bugünkü çalışmanın toplumsal yaşamdaki kadının rolünün bilim dünyası ile birlikte ele alınması ve bir yol haritası çıkarılması açısından çok değerli olduğunu belirten Çağıner, sempozyuma katkı koyan herkese teşekkür etti.

 

GARDİYANOĞLU.” KADININ OLDUĞU YERDE SEVİYE VE BAŞARI VARDIR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında "Kadının olduğu yerde seviye , konuşma ve başarı vardır’’ diyerek, mecliste kadın sayısının artmasını arzu ettiğini dile getirdi. Hukuka en ihtiyaç duyulan dönemden geçildiğini dile getiren Gardiyanoğlu hukukta herkesin eşit olduğunu ve hukuk terazisinin çalıştığını kaydetti.

FEYZİOĞLU” KADINLAR BAŞARACAK KKTC DE BAŞARACAK”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise konuşmasında GİKAD’ın bir rol modeli olduğunu vurgulayarak destek vermekten son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Önemli olanın liyakat olduğunu ifade eden Feyzioğlu , sırf kadın veya erkektir diye birinin bir yerlere gelmesini sağlamanın toplumda ehil olmayana anahtarı vermek anlamına geleceğini söyledi. Feyzioğlu “ Kadınlar başaracak KKTC başaracak.” ifadelerini kullandı.

TÖRE:”GİKAD’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILIYOR”

Meclis Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, GİKAD’ın öncülüğünde kadınların kabiliyetinden yararlanmak adına her alanda güzel çalışmalara imza atıldığını belirterek sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından Av. Prof.Dr. Nejdet Basa’nın moderatörlüğünde oturumlara geçildi.

Dört farklı oturumda siyasette, medyada, çalışma yaşamında, aile yaşamında,eğitimde, iklim değişikliğinde, göçte ve adalete erişimde kadın konularının ele alınacağı sempozyumdan çıkacak sonuçlar akademisyenler tarafından derlenerek kitaplaştırılacak.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 13, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelleri Aş, Hayatı Paylaş” sloganıyla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.
Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
1213
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

HASİPOĞLU: “ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN ANNELERİNİN HER BİRİ BİRER KAHRAMANDIR”

Devamını oku
14151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv