TAÇOY: ‘‘SOSYAL BİR DEVLET OLARAK, ÇOCUKLARIN KORUNMASI İLE İLGİLİ POLİTİKALARI HAYATA GEÇİRMEK , ÖNCELİĞİMİZ.

TAÇOY: ‘‘SOSYAL BİR DEVLET OLARAK, ÇOCUKLARIN KORUNMASI İLE İLGİLİ POLİTİKALARI HAYATA GEÇİRMEK , ÖNCELİĞİMİZ.

  TAÇOY: ‘‘SOSYAL BİR DEVLET OLARAK, ÇOCUKLARIN KORUNMASI İLE İLGİLİ POLİTİKALARI HAYATA GEÇİRMEK , ÖNCELİĞİMİZ.’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tarafından düzenlenen "Kuzey Kıbrıs’ta Çocuk İstismarıyla Çalışmak " konulu konferansa katıldı.

Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda yer alan etkinlikte, konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Bakanlığı’nın din,dil,ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeden çocuk haklarının korunması için çalıştığını kaydetti. Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çocuk hakları konusundaki çalışmalarını, 1989 Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni temel alarak yürütmekte olduğunu söyleyen Taçoy: " Ülkemizdeki tüm çocukların ve gençlerin refahı için gerekli sosyal politikaların düzenlenmesi hususunda ilgili ve yetkilileri teşvik çalışmaları, yasaların düzenlenmesi ve çocuk haklarına uygun kurumlar açmak sosyal devlet olarak birincil hedefimizdir." şeklinde konuştu.

Ebeveyn bakımını kaybetmiş veya kaybetme riski taşıyan çocukların korunması, bakılması,, güçlendirilmesi ve haklarının korunmasını sağlanması için Sosyal Hizmetler Dairesi’ne büyük görevler düştüğünü ifade eden Taçoy, özellikle alternatif bakımdaki çocukların savunmasız olduğunu belirterek , Bakanlığının ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışarak çocukları koruyucu politikaları ön plana çıkarmak için özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Bakan Taçoy’un konuşmasının ardından, Sosyal Hizmetler Dairesi uzmanları tarafından , çocuk ihmali ve istismarı konusunda yapılan çalışmalar ve sağlanılan destekler konusunda sunum yapıldı.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 14, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv