TAÇOY, KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU TEMSİLCİLERİ İLE ENGELLİ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ.

TAÇOY, KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU TEMSİLCİLERİ İLE ENGELLİ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ.

TAÇOY, KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU TEMSİLCİLERİ İLE ENGELLİ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy,  Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yetkilileri ile Engelli Sorunlarını Görüştü.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve  beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’u ziyaret ederek sorunlarını aktardı.

Ziyaret kapsamında engelli bireylerin beklentilerini içeren 14 maddelik istem paketini Bakan Taçoy’a ileten Yücetürk,  en önemli  taleplerinin başında  engellilerin kamuda istihdamının önünün açılması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir engelli dairesi oluşturulması ve Engelsiz Yaşam Evi’nin bir an önce hizmete açılması olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk konuşmasında,  2006 yılından beri kamuda tek bir engellinin istihdam edilmediğini ifade ederek, 600’e yakın engellinin iş beklediğini söyledi.

 Engellilerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü için koordinatör bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na büyük görev düştüğünü belirten Yücetürk,  engelli olmayanların da Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası’ndan faydalandığını dile getirdi ve  engelli tanımının çerçevesinin  yeniden belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Engellilerin sorunlarını  tek çatı altında çözecek  bir Engelliler Dairesi’nin Bakanlık bünyesinde   oluşturulması  gerektiğine dikkat çeken Yücetürk,  Engelsiz Yaşam Evi’nin hayat bulmasının önemini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy: “ Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarını Çözmek, Sosyal Devlet Olarak Önceliğimiz’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da  Bakanlık olarak  engellilerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi amacıyla,  üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

 Engelsiz Yaşam Evi  Yasası’nın  hazırlanarak Bakanlar Kurulu’na gönderildiği bilgisini veren Taçoy,  Yaşam Evi’nde bütçesi  ve yönetimi özerk olan bir yapı kurmak istediklerini ifade etti. Yaşam Evi Merkezi’nin hizmet binasının fiziksel eksikliklerinin  giderilmesi için özveriyle çalıştıklarını anlatan Taçoy,  merkezin hizmete açılması için ilgili sivil toplum örgütleriyle de dayanışma içinde çalıştıklarını belirtti.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren bir Engelliler Birimi olduğunu ancak bunun yetersiz olduğunu kaydeden Taçoy,  Engelliler Dairesi’nin oluşturulmasıyla engelli vatandaşlara daha çağdaş ve etkin hizmet verilebileceğinin altını çizdi.

  Engelli vatandaşlarını  verilerinin kayıt altında tutulacağı, günün şartlarına uygun,  dijital bir veri tabanı oluşturmak  için bir yazılım hazırladıklarını  anlatan Taçoy, engelli bireylerin sosyal yaşama ve çalışma hayatına  daha çok katılımlarını sağlamak için, ilgili sivil toplum örgütleriyle  periyodik olarak  çalışma toplantıları yapacaklarını sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 28, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv