TÜRKİYE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI HEYETİ, KKTC’DE TEMASLARDA BULUNUYOR

TÜRKİYE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI HEYETİ,  KKTC’DE TEMASLARDA BULUNUYOR

TÜRKİYE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI HEYETİ,  KKTC’DE TEMASLARDA BULUNUYOR

Türkiye  Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan 2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Eylem Planı kapsamında,  Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal   Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sorumluluğunda bulunan eylemlere ilişkin KKTC’de çalışma ziyaretinde bulunuyor.

 Bu sabah Güneş Hotel’de gerçekleştirilen Heyetlerin Eylem Planı Değerlendirme  Toplantısı’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Bakanlık Müsteşarı Ecevit Alper  ve Sosyal  Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan  hazır bulundu.

  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Hasan Taçoy,  toplantının başında yaptığı konuşmada bakanlığın devam eden çalışmaları ve projeleri  hakkında bilgi verdi. Bakan Taçoy, amaçlarının  2023 yılı ve sonrasında eylem planlarını geliştirip hayata geçirmek olduğunu vurguladı.

Taçoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağların daha da güçlenerek devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal   Hizmetler Bakan Yardımcısı  Rıdvan Duran da konuşmasında, Kıbrıs’a gelmekten gurur duyduklarını belirterek, Kıbrıs konusunda her zaman çok hassas olduklarını vurguladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ise konuşmasında,  sosyal hizmetlerin işleyişi ve eksiklikleri  noktasında neler yapılması  gerektiği  üzerinde durdu. Konuşmaların ardından Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper bir sunum gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın davetlisi olarak ülkemizde  temaslarda bulunan  Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Bakanlığı heyetine ayrıca Sosyal Hizmetler Dairesi  Lefkoşa Kaza Dairesi yetkilileri tarafından bilgilendirme sunumu da  yapıldı.

Kalkınma Bankası Toplantı Salonu’nunda saat 10.00’da başlayan sunumda, Sosyal Hizmetler Dairesi Lefkoşa Kaza Dairesi Sorumlusu Yeşim Gürçınar tarafından  Sosyal Hizmetler Dairesi’nin faaliyetleri, yasal mevzuatı, görev alanları ve birimleri hakkında bilgi verildi. Lefkoşa Çocuk Yuvası Sorumlusu Osman Karamanlı da,  Lefkoşa Çocuk Yuvası hakkında konuk heyete sunum yaptı.

TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı heyeti,   daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi ziyaret etti.

Ziyaretin ardından   Eziç Restoran’da TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı heyeti  onuruna verilen yemeğe geçildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 17, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv