SUCUOĞLU: '' “YATIRIMLARINI DÜZENLİ YAPAN İŞLETMELER DE ÖDÜLLENDİRİLECEK” “

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Birinci Boyut programına konuk oldu.

Bakan Sucuoğlu, yarın Bakanlar Kurulu’na sunulacak olan “Gecikmiş Sosyal Sigorta ve Sosyal Güvenlik Prim Borçlarının Gecikme Zamlarında İndirim” adı altında ödeme planı ile sigortalara yaklaşık 50-60 Milyon Türk Lirası tahsilatın olacağını açıkladı.

Sucuoğlu, “Özellikle orta düzeydeki işletmelerde çok ciddi maddi sıkıntılar yaşanıyor. Maalesef bu işletmeler belli dönemlerde primlerini ödeyemiyorlar. Böyle bir durumda bu işletmeler herhangi bir açılıma da girişemiyor ve borçlarından dolayı önleri kesiliyor.

Bizim amacımız sıkıntılı bir süreçte olan işletmelerin önünü açmaktır. Yaptığımız hesaplamalarda Gecikmiş Sosyal Sigorta ve Sosyal Güvenlik Prim Borçlarının Gecikme Zamlarında İndirim” uygulaması ile sigortalarda 50-60 Milyon TL tahsilat olacak” dedi.

Bakan Sucuoğlu, işletmelere 3 yıllık süreyi kapsayacak 4 ayrı ödeme alternatifi sunulacağını da belirtti.

Sucuoğlu, “Ödeme için 36 ay yani 3 yıllık bir takvimleme çıkardık. 4 ayrı ödeme alternatifi sunuyoruz. İlk birinci ve bana göre en önemlisi eğer peşin ödeme söz konusu ise ana para ödenecek.
Faizden olan cezanın da yüzde 15’i ödenecek. Cezanın yüzde 85’ini bağışlıyoruz. Ödemeye başlandığı gün itibarıyla da faiz dondurulacak”diye konuştu.

Bakan Faiz Sucuoğlu yatırımlarına özen gösteren işletmelere de teşvik anlamında katkıyı hayata geçireceklerini söyledi.

Faiz Sucuoğlu, “Kesinlikle yatırımlarını düzenli yapan işletmelere bir mükafat olacaktır.Bu konuda teşvik edici bir adım atacağız. Bunun boyutu ve hangi süreyi kapsayacağı üzerinde şuanda çalışmalar yapılıyor. Tahmin ediyorum bu çalışmada bir hafta içerisinde netleşir” dedi.

Bakan Sucuoğlu, İlaç Sağlık Kurulu’ndan gelen sigortalıların ilaç raporlarını geçikmeden halledildiğini ancak sıkıntının Sağlık Bakanlığı’ndan kaynaklandığını söyledi.

Faiz Sucuoğlu, “Bizim sıkıntımız şuanda Sağlık Bakanlığı’ndaki kurul toplantılarının çok birikmesi nedeniyle oradan alacağımız teyidin gecikmesidir. Herhangi bir maddi sorunumuz yok. Bize gelen tüm evrakları 1-2 gün içerisinde hallediyoruz” diye konuştu
Bakan Sucuoğlu bir soru üzerine sosyal sigorta kapsamındaki ilaç listelerine prim ödeyen hak sahibi sigortalıların internet üzerinden ulaşması için adım atacaklarını da açıkladı.

Sucuoğlu, “ Elimizde ilaç listesi belli. Şuanda yanılmıyorsam 560 civarı ilaç listemiz bulunuyor. Hemen bunu değerlendirelim ve listeye internet üzerinden ulaşılmasının yolunu açalım. Güzel bir fikir biz de bunu değerlendirelim” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 23, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv