Sucuoğlu, Candan Avunduk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) heyetini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Candan Avunduk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) heyetini kabul etti.

Avunduk, kabulde yaptığı konuşmada, yeni hükümetin hayırlı olmasını dileyerek, mal ve hizmet üretimi ile ülkenin gelişeceğini, katma değer üreterek önce iç piyasasını geliştirecek KKTC’nin daha sonra ihracat kapılarını zorlamasının mümkün olduğunu ifade etti.

Avunduk, işgücü piyasasının yerel ürünlerin tüketilmesiyle, tüm iş insanlarının ülke kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmesiyle, yerli iş gücünün desteklenmesiyle ileri gidebileceğini kaydederek, emeği suistimal eden kim varsa Bakanlıkla birlikte üzerine gitmeye hazır olduklarını bildirdi.

Teknik eleman eksikliğinin en büyük sorunlardan biri olduğunu belirten Avunduk, iyi bir iş birliği içinde iş insanları için turizm, eğitim gibi alanlarda çalışacak ara eleman yetiştirilmesine katkı yapmak istediklerini belirtti.

SUCUOĞLU

Bakan Sucuoğlu ise, yerel işgücünü destekleme adı altında 2008 ve 2009 yıllarında yapılan çalışmaların varlığına dikkati çekerek, İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta primlerini fonun üstlendiğini fakat DPÖ’nün istatistiki verilerine bakıldığında arzu edilen hedefe ulaşılamadığının görüldüğünü söyledi.

15-21 yaş arası % 22 işsizlik oranı varken genel işsizlik oranının % 9 olduğuna işaret eden Bakan Sucuoğlu, % 22’nin 9 bin 800 gence tekabül ettiğini, gençliği üretim ve hizmet sektörlerine yönlendirmek gerektiğini kaydetti.

Bir veya bir buçuk yıl öncesine kadar % 22’lerde olan yerli işgücünün, bugün % 20’ye düştüğünü ve bir şeylerin yolunda gitmediğini söyleyen Sucuoğlu, dünyanın tersi bir durumun KKTC’de yaşandığını, başta Almanya olmak üzere tüm dünyada ortaokulu bitiren gençlerin % 75’lik kısmının teknik ve mesleki liseleri tercih ederken KKTC’de bunun tam tersi olduğunu belirtti.

Bu anlamda mesleki ve teknik liseleri daha cazip hale getirebilmek adına çalışmalar yapılması gerektiğini, aynı zamanda hem eğitim sisteminde hem de ailelerin mantalitesinde değişiklikler olması gerektiğini dile getiren Sucuoğlu, ülkeye gelen üçüncü ülke yabancı işçilerinin çeşitli sosyal sorunları da beraberinde getirdiğine işaret etti.

Kaliteli ve 12 ay sürekli üretimin önemine de işaret eden Sucuoğlu, önümüzdeki günlerde KKTC toplumunun sürekli üreten bir toplum haline gelmesini umduğunu söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 10, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv