Sosyal Sigortalar'da Reform

Bakan Ersan Saner, “Sosyal Sigortalar kurumunun 6 bankaya 26 değişik hesapta 140 milyon TL ve ihtiyat sandığına olan 100 milyon TL borcun yapılan çalışmalar ve yasal düzenlemeler sayesinde sürdürülebilir bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Saner, yaptıkları çalışmalar neticesinde Vergi Mükellef sayısını artırdıklarını, ifade etti.

Saner, “2015 yılının eylül ayında 84 bin 793 olan mükellef sayısının 2017 Ekim ayı itibarıyla 101 bin 761 kişiye ulaştığını 2015 de 33 bin 363 olan emekli sayısının ise 2017’de 35 bin 759 kişiye çıktığını belirtti. Yasal düzenlemeler sayesinde işverenlerin 3 ayda bir yaptıkları yatırımların artık her ay yapılabildiğine şaret eden Saner, bunun her ay daha az borçlanmaya imkan tanıdığını ve yaptıkları sigorta affıyla da ciddi bir gelir elde ettiklerini ifade etti.

Bakan Ersan Saner, “sosyal sigortalar dairesinin son 9 aydır borç almadan maaş ödeyebildiğini 13. Maaşları ödeyebilecek pozisyonda olduğunu da vurguladı. Sigortalıların artış hızıyla ilgili istatistiki bilgiler paylaşan ve dairenin borç yapısını değerlendiren Saner, son 5 yılda sağlanan gelirlerle borçların oranının yüzde 17’lerden yüzde 7’lere indiğini ve bunun inanılmaz bir gelişme olduğunu söyledi.

Bakan Ersan Saner,yaptıkları çalışmalar sayesinde artık eczanelere peşin ödeme yapılabildiğini de ifade etti. Devlette olduğu gibi artık özelde çalışan erkek mükelleflerin askerdeki hizmet yıllarının da emekliliklerine yansıtıldığını ve yapılan tüm bu çalışmaların dairenin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı sağladığını söyledi.
Print
Yayınlanma tarihi: Kas 1, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelleri Aş, Hayatı Paylaş” sloganıyla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.
Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
1213
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

HASİPOĞLU: “ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN ANNELERİNİN HER BİRİ BİRER KAHRAMANDIR”

Devamını oku
14151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv