Sosyal Sigortalar'da Reform

Bakan Ersan Saner, “Sosyal Sigortalar kurumunun 6 bankaya 26 değişik hesapta 140 milyon TL ve ihtiyat sandığına olan 100 milyon TL borcun yapılan çalışmalar ve yasal düzenlemeler sayesinde sürdürülebilir bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Saner, yaptıkları çalışmalar neticesinde Vergi Mükellef sayısını artırdıklarını, ifade etti.

Saner, “2015 yılının eylül ayında 84 bin 793 olan mükellef sayısının 2017 Ekim ayı itibarıyla 101 bin 761 kişiye ulaştığını 2015 de 33 bin 363 olan emekli sayısının ise 2017’de 35 bin 759 kişiye çıktığını belirtti. Yasal düzenlemeler sayesinde işverenlerin 3 ayda bir yaptıkları yatırımların artık her ay yapılabildiğine şaret eden Saner, bunun her ay daha az borçlanmaya imkan tanıdığını ve yaptıkları sigorta affıyla da ciddi bir gelir elde ettiklerini ifade etti.

Bakan Ersan Saner, “sosyal sigortalar dairesinin son 9 aydır borç almadan maaş ödeyebildiğini 13. Maaşları ödeyebilecek pozisyonda olduğunu da vurguladı. Sigortalıların artış hızıyla ilgili istatistiki bilgiler paylaşan ve dairenin borç yapısını değerlendiren Saner, son 5 yılda sağlanan gelirlerle borçların oranının yüzde 17’lerden yüzde 7’lere indiğini ve bunun inanılmaz bir gelişme olduğunu söyledi.

Bakan Ersan Saner,yaptıkları çalışmalar sayesinde artık eczanelere peşin ödeme yapılabildiğini de ifade etti. Devlette olduğu gibi artık özelde çalışan erkek mükelleflerin askerdeki hizmet yıllarının da emekliliklerine yansıtıldığını ve yapılan tüm bu çalışmaların dairenin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı sağladığını söyledi.
Print
Yayınlanma tarihi: Kas 1, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv