Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, Daire'nin borçlanma ihalesine iliskin aciklama yapti.

Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, Daire'nin borçlanma ihalesine iliskin aciklama yapti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borçlanma ihalesine ilişkin açıklama yapan Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, emekli maaşları ve diğer ödemelerde yaşanan eksikliğin tamamlanması için bu yola başvurulduğunu söyledi.

Serhat açıklamasında şunları kaydetti:

“Sosyal Sigortalar Dairesi olarak, Aralık ayına yönelik yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek maksadıyla piyasadan 243 milyon TL tutarında borçlanma ihalesine çıkılmıştır.

Bakanlar Kurulu kararıyla çıkılan ihale Bakanlar Kurulu’nun ilgili kararı ile gerçekleştirilmiştir.

Yaklaşık dört aylık bir süre sonunda söz konusu borç Sosyal Sigortalar Dairesi’nin kendi kaynakları ile geri ödenecektir.

Borçlanma başta emekli aylıkları olmak üzere, kısa vadeli ödemeler için kullanılacaktır.

Sosyal Sigortalar Dairesi olarak her ay yaklaşık 420 milyon TL tutarında bir emekli ödemesi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra sadece eczane ve ilaç geri ödemeleri de her ay düzenli olarak yapılmaktadır ve bu da aylık 8 milyon TL tutarındadır.

Eczane ödemeleri yanında, yaklaşık 4 milyon TL işsizlik, evlenme, geçici iş görmezlik, protez araç gereç v.b ile 4 milyon 700 bin TL de Sosyal Sigorta Dairesi çalışanlarının maaşları da yine aynı kalemdn ödenmektedir.

Tüm bu ödemelerin zamanında yapılması ve başta emeklilerimiz olmak üzere kimsenin mağduriyet yaşamaması için borçlanmaya gidilmiştir.

Sonuç olarak 450 milyon tutarındaki ödemelerin 200 milyonluk kısmı dairemiz tarafından karşılanırken, eksilen miktar için borçlanılmıştır.

Sosyal Sigortalar Dairesi bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda kendi kendisine yetebilen bir yapıya ulaşmıştır. Ancak bu ay içerisinde gerçekleşen 13’üncü maaş ödemeleri geçici de olsa bir sıkıntıya yol açmıştır.

İşte bu durumdan kaynaklanan sıkıntının halkımıza yansımaması için borçlanma yoluna gidilmiş olup, söz konusu borcun tamamı Sosyal Sigortalar Dairesi kaynaklarından olmak üzere geri ödenecek olduğunu hatırlatmak isterim.    

2022 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmaların sağladığı dengeyi sürdürebilmek adına aynı çalışmaları 2023 yılı içerisinde sürdüreceğimizi belirtmek isterim.

Bu vesileyle, Sosyal Sigortalar Dairesi personeline sergiledikleri başarılı ve özverili çalışmaları için teşekkürlerimi sunmak isterim.

Sosyal Sigortalar Dairesi çalışanların ve emeklilerin güvencesi olmaya devam edeceğini dile getirirken, tüm halkımızın yaklaşan yeni yılını da yürekten kutlarım.”

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 28, 2022,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv