SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ İLE SOS ÇOCUKKÖYÜ DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE "ORTAK ÇALIŞMA ANLAYIŞI GELİŞTİRME ATÖLYE ÇALIŞMASI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ  İLE  SOS ÇOCUKKÖYÜ DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE "ORTAK ÇALIŞMA ANLAYIŞI GELİŞTİRME ATÖLYE ÇALIŞMASI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ  İLE  SOS ÇOCUKKÖYÜ DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE "ORTAK ÇALIŞMA ANLAYIŞI GELİŞTİRME ATÖLYE ÇALIŞMASI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi ile SOS Çocukköyü Derneği iş birliğinde, KTAMS Toplantı Salonu’nda ‘’Ortak Çalışma Anlayışı Geliştirme Atölye Çalışması’’ düzenlendi. Atölye çalışmasına her iki kurumdan alanında uzman 37 personel katıldı.

Atölye çalışmasının ilk oturumunda, Prof. Dr. E. Biran Mertan tarafından  "Çalışma Modeli", Sosyal Hizmetler Dairesi Lefkoşa Kaza Sorumlusu Yeşim Gürçınar tarafından  "0-24 Yaş Odaklı Çalışma Kapsamı ve Sağlanan Hizmetler" ve SOS Çocukköyü Derneği Temsilcisi Refika İnce tarafından "SOS Çocukköyü Derneği Çocuk ve Genç Odaklı Çalışma Kapsamı"  ile ilgili katılımcılara sunum yapıldı. Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de açılışta yaptığı konuşmada Sosyal Hizmetler Dairesi  ve SOS Çocukköyü Derneği arasında çocuk koruma politikalarının geliştirilmesi ve iş birliğine yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini açıkladı.

İkinci oturumda ise "Çocuk Koruma Sistemi", "Çocuk Kabul/Geçiş/ Çıkış Süreçlerinin Değerlendirilmesi", "KKTC’de Alternatif Bakım ve Destek Mekanizmaları" başlıklarında sosyal hizmet uzmanlarının görüş ve önerilerinin ele alındığı  atölye çalışması yapıldı.

Yapılan çalışmanın sonunda KKTC Sosyal Hizmetler Dairesi ve SOS Çocukköyü Derneği'nin ortak görüş ve beklentilerinden oluşan "Çocuk Koruma ve Müdahale Yaklaşımları Öneri Belgesi", ilgili Bakanlıklar olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarına öneri belgesi olarak sunulacak.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 11, 2024,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829
BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

Güzelyurt bölgesindeki   Narenciye işçilerinin durumu ve yaşam koşulları  ile  ilgili  basında yer alan haberler  üzerine  kamuoyuna  açıklama yapma  gereği  duyulmuştur.

Devamını oku
30311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Arşiv