Saner:"16 Aya Çok Şey Sığdırdık."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, bu sabah Bakanlık  toplantı salonunda  düzenlediği basın toplantısı ile göreve geldiği günden itibaren Bakanlığı tarafından  tamamlanan ve yapılması planlanan  projeleri anlattı.
 
Saner, 16 aylık  görev sürelerinin dolu dolu geçtiğinin altını çizerek,  2018 yılında  hizmete kazandıracakları projeler hakkında da  açıklamalarda bulundu.

Engelsiz Yaşam Evi’nin  birinci etabının  tamamen  yerel kaynaklar ile tamamlandığını, ikinci etap için ihaleye çıkma aşamasında olduklarını kaydeden Saner,  ikinci etap projesi maliyetinin 3,5 milyon  TL olduğunu ifade etti. Bakanlığı döneminde  engelli gençlerin ulaşımında kullanılmak için iki  otobüsün hibe edildiğini belirten Saner,  uzun yıllardan beri tadil edilmeyi bekleyen Engellileri Koruma ve Rehabilite Yasası’nın günün şartlarına ihtiyaç verecek şekilde güncellendiğini ve şu an Meclis’te görüşüldüğünü   söyledi.

Lapta Huzurevi Projesi için   sürdürkleri çalışmaların sona geldiğini, proje kapsamında 60 kişi kapasiteli,  içinde sosyal  birimler ve sağlık birimleri başta olmak üzere 1+1, 2+1 odaların olacağı  engelli bireylere göre de dizayn edilecek modern  bir huzurevi binası için  7 milyon TL bütçe ayrıldığını anlatan Bakan  Saner, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ve Maliye Bakanlığı ile  gerekli görüşmelerin yapıldığını  ve projenin  KTMMOB tarafından 6 aylık projelendirme süresinden  sonra ihaleye açılacağını açıkladı.
 
İskele bölgesindeki vatandaşlara  tek çatı altında  hizmet verilmesi amacıyla, Bakanlığı’na bağlı dört dairenin  tek bir binada toplanmasını öngören hizmet binası projesini  2018 yılında hayata geçirmek istediklerini anlatan Saner,  en önemli projelerinden birinin de  Karpaz’daki engelli  gençlere  bir rehabilitasyon merkezi  kazandırmak olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, yeni bakanlık binası müjedesi de vererek:"20 yıldır Sosyal Sigortalar Dairesi’nin  yapılması beklenen bina projesi var. Tüm bakanlığın tek  bir çatı altında hizmet vermesini  amaçlayan bina projemiz için, Şehir Planlama Dairesi’nden   12 kata kadar bina yapma izni almış  bulunuyoruz. İçişleri Bakanlığı karşısında otopark olarak kullanılan bölgede , Bakanlığımıza bağlı 5 birimden oluşan,  üç katlı otoparkı olan  modern bir bina projesi  yapmayı hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza   hem ulaşım açısından  hem de idari yönden kolaylık yaratacak bu bina projesi için  Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne  başvurduk " şeklinde konuştu ve  Bakanlık görevi süresince gerek yasal gerekse  proje olarak, özveriyle çalışarak   16 aya çok şey sığdırdıklarını sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 13, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv