Saner, Sanayi Odası'nı ziyaret etti

Bakanınlığının yaptığı ve son 20 gün içinde tanıttığı projelerden, üç tanesinin çalışma yaşamını ilgilendirdiğini anlatan Saner, projeleri paylaşmak adına Sanayi Odası yetkililerini ziyaret ettiğini söyledi.
Mayıs 2016 da göreve geldikten sonra çok zor durumda bir sosyal sigortalar kurumunu devraldıklarına dikkat çeken Saner; devraldıkları dönem kurumun 6 değişik bankada 26 değişik hesapta aylık ortalama %19 dan borç alıp emekli maaşı ödeyen bir durumda bulunduğunu söyledi. Çalışma yaşamında göreve gelir gelmez kayıtdışı işçilikle ilgili almaları gereken önlemler olduğunu vurgulayan Saner, ülkede bulunan yabancı işgücünün dünyanın hiçbir yerinde olmayan yasal uygulamara maruz kalmasını ve kayıt dışına düşen işçilerin doğrudan ülkeden ihraç edilerek bir daha ülkeye gelememesinin önemli bir problem olduğuna işaret etti.
Saner, bu problemleri Bakanlık olarak teker teker ele aldıklarını ve kayıt dışı işçi çalıştırma cezasının 5 asgari ücret olması gibi konuları içeren yasaları yeniden düzenlediklerini belirterek yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçları Sanayi Odası yetkilileri ile paylaşmak istediklerini kaydetti. Ülkenin en büyük problemi olan yerel işgücünün desteklenmesi ve ara eleman yetiştirilmesi ile ilgili 20 gün önce Bakanlığının bir teşvik programı hazırladığını dile getiren Saner, Bakanlık olarak en öncelikli amaçlarının çalışma yaşamını daha ileri noktaya taşımak olduğunu söyledi. KKTC vatandaşı genç işsizlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla teşvik programı hazırladıklarını kaydeden Saner, teşvik kapsamında, 18-35 yaş arası, ilk kez sigortaya kayıt olacak, genç işsizlere tam sosyal güvenlik desteği verildiğini ifade etti.

Teşvik programında kadınlara pozitif bir ayrımcılık uygulandığını ve öğrenim durumuna bakılmaksızın 60 ay teşvikten yararlanma imkanı tanındığını belirten Bakan Saner, meslek lisesi mezunlarına 60 ay, üniversite mezunu genç erkeklere 48 ay , lise mezunu gençlere ise 36 ay sosyal güvenlik desteği verildiğini ifade etti. Kadınlara teşvikler konusunda hassas davrandıklarına vurgu yapan Saner, bunun sebebinin kadınların iş hayatına daha çok katılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Meslek lisesi öğrencilerinin de desteklenmesi konusunda hassas olduklarını anlatan Saner; ara eleman yetiştirilmesi açısından sanayici ve işverenlere destek vermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Print
Yayınlanma tarihi: Ara 6, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’nin ilk Otizm Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Lefkoşa’da hizmete açıldı.

Devamını oku
3012
HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
34
56
KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Kadın Girişimciliği Projesi’nin 8. dönem kursları, Gazimağusa Maraş MAGEM’de başladı.

Devamını oku
7891011
1213
BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

İstanbul’da bir parkta barındığı basına yansıyan KKTC vatandaşı genç kadınla ilgili durumun Bakanlığımıza ulaşmasının ardından, Sosyal Hizmetler Dairesi ve KKTC İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile temasa geçilmiştir.

Devamını oku
1415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv