Saner, Sanayi Odası'nı ziyaret etti

Bakanınlığının yaptığı ve son 20 gün içinde tanıttığı projelerden, üç tanesinin çalışma yaşamını ilgilendirdiğini anlatan Saner, projeleri paylaşmak adına Sanayi Odası yetkililerini ziyaret ettiğini söyledi.
Mayıs 2016 da göreve geldikten sonra çok zor durumda bir sosyal sigortalar kurumunu devraldıklarına dikkat çeken Saner; devraldıkları dönem kurumun 6 değişik bankada 26 değişik hesapta aylık ortalama %19 dan borç alıp emekli maaşı ödeyen bir durumda bulunduğunu söyledi. Çalışma yaşamında göreve gelir gelmez kayıtdışı işçilikle ilgili almaları gereken önlemler olduğunu vurgulayan Saner, ülkede bulunan yabancı işgücünün dünyanın hiçbir yerinde olmayan yasal uygulamara maruz kalmasını ve kayıt dışına düşen işçilerin doğrudan ülkeden ihraç edilerek bir daha ülkeye gelememesinin önemli bir problem olduğuna işaret etti.
Saner, bu problemleri Bakanlık olarak teker teker ele aldıklarını ve kayıt dışı işçi çalıştırma cezasının 5 asgari ücret olması gibi konuları içeren yasaları yeniden düzenlediklerini belirterek yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçları Sanayi Odası yetkilileri ile paylaşmak istediklerini kaydetti. Ülkenin en büyük problemi olan yerel işgücünün desteklenmesi ve ara eleman yetiştirilmesi ile ilgili 20 gün önce Bakanlığının bir teşvik programı hazırladığını dile getiren Saner, Bakanlık olarak en öncelikli amaçlarının çalışma yaşamını daha ileri noktaya taşımak olduğunu söyledi. KKTC vatandaşı genç işsizlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla teşvik programı hazırladıklarını kaydeden Saner, teşvik kapsamında, 18-35 yaş arası, ilk kez sigortaya kayıt olacak, genç işsizlere tam sosyal güvenlik desteği verildiğini ifade etti.

Teşvik programında kadınlara pozitif bir ayrımcılık uygulandığını ve öğrenim durumuna bakılmaksızın 60 ay teşvikten yararlanma imkanı tanındığını belirten Bakan Saner, meslek lisesi mezunlarına 60 ay, üniversite mezunu genç erkeklere 48 ay , lise mezunu gençlere ise 36 ay sosyal güvenlik desteği verildiğini ifade etti. Kadınlara teşvikler konusunda hassas davrandıklarına vurgu yapan Saner, bunun sebebinin kadınların iş hayatına daha çok katılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Meslek lisesi öğrencilerinin de desteklenmesi konusunda hassas olduklarını anlatan Saner; ara eleman yetiştirilmesi açısından sanayici ve işverenlere destek vermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Print
Yayınlanma tarihi: Ara 6, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv