Saner, İİT Genel Sekreteri Dr. Yuosef bin Ahmed Al-Othaimee ile görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, İslam İşbirliği Teşkilatı ' nın Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen ve 57 ülkenin yer aldığı, İİT üyesi ülkelerde “Evlilik ve Aile Kurumu ile bu kurumda değerlerin korunması I. Bakanlar konferansı “ çerçevesinde İİT Genel Sekreteri Dr. Yuosef Bin Ahmed Al-Othaimeen ile görüştü :
Bakan Saner, görüşmede yaptığı konuşmada yeni seçilen İİT Genel Sekreteri Dr. Yuosef Bin Ahmed Al-Othaimeen'e görevinde başarılar dileyerek, son on yıldır gözlemci üye sıfatı ile Cyprus Turkish State olarak katıldıkları IIT toplantılarında, bu kez Turkish Republic of Northern Cyprus olarak kabul etmelerinden dolayı Genel Sekretere teşekkür etti.
İkili görüşmede Saner, İİT gözlemci üyesi olarak birtakım ortak çalışmaya katılmak ve bazı etkinliklerin KKTC de gerçekleşmesi için görüş alış verişinde bulunulduğunu belirterek, İİT Genel Sekreterine Kıbrıs konusu hakkında da ayrıntılı bilgi aktardı. İİT üyesi ülkelerin KKTC için önemli kararlar aldığını, hükümetimizin bu kararları takdir ettiğini, ancak alınan kararların uygulanması sırasında yaşanan bazı sıkıntıların da olduğuna dikkat çeken Bakan Saner, Genel Sekreterden bu konuda destek istediğini söyleyerek, İİT Genel Sekreteri Dr. Yuosef bin Ahmed Al-Othaimeen'i KKTC' ne davet etti.
İİT Genel Sekreteri Dr. Yuosef bin Ahmed Al-Othaimeen de görüşmede yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner'i ülkesi Suudi Arabistan’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirererek, KKTC ile İİT olarak her zaman çalışmak istediklerini, gözlemci üye olarak ortak bir takım etkinliklerin ada da yapılabileceğine inandığını ifade ederek, programının uygun olması halinde KKTC'ni ziyaret etmek istediğini belirtti.
Bakan Saner, ikili temaslar çerçevesinde son olarak Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Ali bin Hasser al -Ghafis ile görüştükten sonra yurda dönecek.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 10, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv