Lapta Huzurevi’ne İyilik Atölyesi , Hobi Bahçesi ve Yemekhane yapıldı

Lapta Huzurevi’ne İyilik Atölyesi , Hobi Bahçesi ve Yemekhane yapıldı

Lapta Huzurevi’ne İyilik Atölyesi , Hobi Bahçesi ve Yemekhane yapıldı

Kuzey Kıbrıs Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği tarafından Lapta Huzurevi’nde Mare Monte İyilik Atölyesi , Hobi Bahçesi ve Yemekhane açıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ile, dernek temsilcileri de katıldı.

Açılışta konuşan Kuzey Kıbrıs Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği Başkanı Şeniz Berkin, hayata geçirilen proje ile yaşlıların boş zamanlarını daha aktif ve sosyal değerlendireceklerini belirtti.

Lapta Huzurevi sorumlusu Ahmet Sakinoğlu da, derneğin iyilik atölyesi ve hobi bahçesinin yansıra yemekhane mutfağı ve masalarını yenilediğini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında, yaşlılığın bir süreç olduğuna işaret ederek, bakanlık olarak amaçlarının yaşlılara en iyi hizmeti vermek olduğunu söyledi.

“Huzurevlerini sadece bakıma muhtaç yaşlıların değil gündüz ihtiyaç duyan insanların da kullanabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri atölyelerden ya da sosyal saatlerden faydalanabilecekleri alanlar haline getirmeyi düşünüyoruz” diyen Tacoy, açılacak atölyenin yeni bir vizyonun ilk adımı olduğunu vurguladı.

Bakan Taçoy, yeni huzurevi projesi ihalesinin 1 Eylül’de sonuçlandığını ve Ekim ayında birinci etap çalışmalarının başlayacağını kaydederek, yeni huzurevinin eski yerinde en kısa sürede hizmete gireceğini belitti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, bakanlık ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde neler yapılabileceğinin güzel bir örneğinin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tatar, devletin imkanlar ölçüsünde yardım ve bakıma muhtaç olanlara en iyi hizmeti verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Mare Monte İyilik Atölyesi ve Hobi Bahçesi’nin açılışı yapıldı.

Açılışta, Kıbrıs Sanat Bale ve Müzik okulu öğrencileri mini konser verirken, iylik atölyesi, yemekhane ve hobi bahçesine katkı koyan gönüllü kurumlara ve sponsorlara Mare Monte Yardımseverler Derneği tarafından teşekkür plaketi de takdim edildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 8, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv