Kreş ve Yuvalardaki Çocukların Çizdiği Eserlerden Oluşacak “23 Nisan” Temalı Resim Sergisi Açılacak…

Kreş ve Yuvalardaki Çocukların Çizdiği Eserlerden Oluşacak “23 Nisan” Temalı Resim Sergisi Açılacak…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve SOS Çocuk Köyü Derneği işbirliğinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla kreş ve çocuk yuvalarında kalan çocuklar için 23 Nisan Temalı Resim Sergisi düzenleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, yuvalarda kalan ilkokul çağındaki çocukların çizeceği 23 Nisan temalı resimler, 26 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 09.00’da Bandabuliya’da açılışı yapılacak sergi ile sergilenecek. Sergi, 30 Nisan tarihine kadar izlenebilecek. Sergi açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile SOS Çocuk Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Av. Buğra Akter katılacak.

Her Çocuğa Bir Hediye…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 23 Nisan temalı resim sergisi kapsamında, çocuğun kendi ismini vererek çizeceği resim ile birlikte sahip olmak istediği hayalindeki hediyeyi belirteceği not kâğıdı teslim alınacak. Sergiye katılan her çocuğun hayalindeki hediye ise gönüllü kişiler tarafından karşılanarak hediye edilecek.

Dr. Koral Çağman: “Çocukları mutlu edecek projeleri desteklemeye öncelik veriyoruz.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında düzenlenecek 23 Nisan temalı serginin, çocuk yuvalarında ikamet eden çocuklara maddi ve manevi katkıda bulunmak amaçlı gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Çağman, kurum bakımı alan çocukların sağlıklı bir kimlik edinebilesini sağlamanın yanında 23 Nisan etkinliği ile yeteneklerinin açığa çıkartılması, kendini ifade edebilmesi, kendine güven duygusunun kazandırılmasını amaçladıklarını dile getirdi. Bu yıl pandemi

nedeniyle etkinlikler gerçekleşemeyen 23 Nisan coşkusunun renklerle kâğıda yansıtılacağını dile getiren Dr. Koral Çağman, “Proje kapsamında resim çizen her bir çocuğu sahip olmak istediği bir hediye ile buluşturacağız. Önceliğimiz, çocukları mutlu edecek projeleri desteklemek. Bu değerli organizasyonda Lefkoşa Türk Belediyesi ile SOS Çocuk Köyü Derneği ile birlikte anlamlı bir işbirliğine imza atıyoruz. Tüm çocuklarımızın sevinçleri çok, hayalleri sonsuz olsun” dedi.

Mehmet Harmancı: “Çocuklar için güzel ve değerli bir iş birliğine imza attık…”

Her çocuğun yeteneklerini sergileyebilmesi için imkanlar yaratmanın önemine değinen Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SOS Çocuk Köyü ile gerçekleştirilen sergi organizasyonunun değerli bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Harmancı, bu ülkede yaşayan tüm çocukların hiçbir ayrıma uğramadan eğitim görmesi, spor ve sanatsal faaliyetlerde yer alması düşüncesi ile hareket eden bir kurum olduklarını işaret ederek, bu yıl 23 Nisan etkinliklerini pandemi nedeniyle gerçekleştiremediklerini, bunun yerine güzel bir iş birliğine imza attıklarını anlattı.

Buğra Akter: “ Çocuk Hakları Odaklı Bir Yaklaşım Benimsiyoruz…”

SOS Çocuk Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Av. Buğra Akter ise, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SOS Çocuk Köyü Derneği olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla resim sergisi düzenleme kararı aldıklarını dile getirerek, organizasyona Lefkoşa Türk Belediyesi’nin de önemli katkı koyacağını söyledi.

Buğra Akter, sergi fikrinde ulu Önder Atatürk’ün izini takip ederek, çok değerli varlıklar olan çocuklarımızın dünya görüşlerini resmederek ifade etmeleri ve toplumla paylaşmalarını teşvik etmeyi istediklerini ifade etti. Av. Akter, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Çocuk hakları odaklı yaklaşımı geliştirmek için konuya hassasiyet duymak bir elzemdir. Bunun için kolları sıvamak gerekir. Bakan Dr. Koral Çağman, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Özgü Bayraktar, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ile organizasyonun düzenlemesine katkı koyan LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya teşekkürlerimizi sunarız.”

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 21, 2021,
Haber Kategorisi: Haberler 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv