KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HEYETİ BAKAN TAÇOY İLE GÖRÜŞTÜ DESTEK İSTEDİ

KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HEYETİ BAKAN TAÇOY İLE GÖRÜŞTÜ DESTEK İSTEDİ

KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HEYETİ BAKAN TAÇOY İLE GÖRÜŞTÜ DESTEK İSTEDİ

TAÇOY: “BİR ÇİVİ BİLE ÇAKACAKSANIZ PLANLAMA İNŞAAT DAİRESİ’NİN ONAYI GEREKİR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy Tunç Adanır başkanlığındaki Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği heyetini kabul ederek görüştü. Bakanlık üsteşarı Ecevit Alper ve Bakanlık Müdürü Meray Dürüst de görüşmede hazır bulundu.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır

KTMMOB Yasası ile ilgili değişiklik yasa önerisi hazırlanmasının son derece şaşırtıcı olduğunu belirterek, neden karşı olduklarını bir kez daha dile getirdi ve birlik denetimlerinin öneminin altını çizdi.

Adanır ikili devlet protokolleri çerçevesinde gelen projelerin devletin kendi kurumunun denetiminden geçmesi gerektiğini vurguladı. Adanır Başbakan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve önerinin geri çekildiğini hatırlatarak, verilen sözlerin olumlu olduğunu kaydetti. Adanır “Olumlu adımlar atılması beklentimiz var. Sizlerin de desteğini istiyoruz.”dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında, “devlet kurumlarında Planlama İnşaat Dairesi’nin onayı olmadan çivi bile çakamazsınız” diyerek dairenin mutlaka onayının olması gerektiğini belirtti.

Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında son imzalanan protokolden de örnek veren Bakan Taçoy yapılması planlanan binanın Planlama İnşaat Dairesi’nin eli ile yapılacağının net bir şekilde anlaşmada belirtildiğini vurguladı.

Taçoy birliğin müsterih olmasını isteyerek bu konuları iyi bilen bir kişi olarak elinden gelen her türlü katkı ve gayreti göstereceğini belirtti.

TAÇOY: “ENGELSİZ YAŞAM EVİ’Nİ BİR AN ÖNCE AÇMAK İSTİYORUZ”

Engelsiz Yaşam Evi konusuna da değinen Bakan Taçoy sona gelinirken talihsiz bir olay yaşandığını ve bu konuda kendisinin de çok üzgün olduğunu dile getirdi. Döşenen tüm elektrik kabloları ve borularının çalındığı anlatan Taçoy sürecin tekrar başa sarılarak elektrik döşeme işlemlerinin yeniden başlayacağını ve Engelsiz Yaşam Evi’ni en kısa sürede açacaklarının altını çizdi.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 3, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv