KAYITDIŞILIKLA MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

KAYITDIŞILIKLA MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

KAYITDIŞILIKLA MÜCADELE MASAYA YATIRILDI ÇALIŞMA DAİRESİ EKİPLERİ SAHAYA İNİYOR TEFTİŞLER BU HAFTA BAŞLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadele çalışmaları kapsamında paydaş örgütlerle çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın daveti ile gerçekleşen ve Bakanlık Müsteşarı Ecevit  Alper’in başkanlık ettiği toplantıya Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kayıtdışılığın asgariye indirilmesi hedefiyle planlanan kapsamlı çalışma için örgütlerin görüş ve önerileri alındı.

“MÜFETTİŞLERİMİZ DENETİMLERE BAŞLIYOR”

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper, kayıtdışılık ile mücadelede bir takım çalışmalar ve uygulamalar geliştirirken, çalışma yaşamındaki paydaşlarla ortak çalışma yürütmenin gerekli ve verimli olacağına inandıklarını dile getirdi.

Büyük bir deprem felaketi yaşandığına dikkat çeken Alper, buna bağlı olarak öngörülmeyen muhtemel sıkıntılar da yaşanabileceğini belirterek,  ciddi tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Alper, deprem felaketi sonrası KKTC’ye gelen ve gelecek olan depremzedelerin işgücüne doğru kanalize edilmesi konusuna da değinerek çalışma izinlerinde gereken kolaylığın sağlanacağını kaydetti.

“EKİPLERİMİZ İHTİYAÇ ANALİZLERİ İÇİN SAHADA ÇALIŞACAK”

Alper “Bakanlık olarak başlatacağımız kapsamlı bir çalışma ile çalışma yaşamındaki kayıtdışılığı asgariye indirmek arzusundayız.Paydaşlarımızın da  görüş ve önerileri  yanında aktif katkı koymasını beklemekteyiz.Çalışma Dairesi ekiplerimiz önümüzdeki günlerde sahada olacak.Müfettişlerimiz  işyerlerine denetimlerini bu hafta başlatıyor. Ekiplerimiz ayrıca sektörlere de ziyaretler gerçekleştirerek, istihdam konusunda ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını hangi noktalarda takıldıklarını not edecek”şeklinde konuştu.

Alper ayrıca, tespit edilecek eksiklikler ışığında mesleki eğitim programlarının devreye girmesinin  hedeflendiğini,eğitimlerini  tamamlayan kişilerin sigorta yatırımlarının  bir süreliğineÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından üstlenilebileceğini de kaydetti.

Kayıt dışılığa neden olan başlıca unsurlara da değinen Alper, bürokratik işlemlerin azaltılması noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı ve çalışma izin işlemlerinde tamamen dijital platforma geçilmesinde son aşamaya gelindiğini, daireler arası sistemin de birbirine entegre olacak şekilde tamamlanmak üzere olduğunu aktardı ve birçok sıkıntının böylece ortadan kalkacağını dile getirdi.

İŞBUL PORTALININ ETKİN KULLANIMI İÇİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Toplantıda ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  bünyesinde hayata geçirilen işveren ile iş arayan kesimi buluşturmayı  hedefleyen İŞBUL portalının daha etkin kullanımı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 20, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv