Kaya'nın KKTC Temasları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner'in davetlisi olarak ülkemize gelen Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya resmî temaslarda bulunuyor.
Kaya ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Görüşmede, KKTC'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu. Bakan Kaya, daha sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından makamında kabul edildi. Kabulde konuşan Bakan Kaya, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner'in davetlisi olarak Kıbrıs'ta bulunduğunu belirterek, ülkenin tüm insanlarına faydalı olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını, Kıbrıs halkının yanında olduklarını söyledi.
Kadının statüsünü güçlendirmek için Türkiye'de çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Kaya, 15 yıllık iktidarları döneminde kadınların hem seçilmeleri konusunda hem de siyasi mercilerde karar mekanizmalarında yer almaları noktasında çok önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bakan Kaya, Meclisteki kadın oranını yüzde 4'lerden yüzde 14,5'lere çıkardıklarına işaret ederek, "Hala az, bu bizim için yeterli gördüğümüz sayı asla değil.
Hedefimiz, yüzde 50'leri bulmak. Bunun için gayretlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Sadece TBMM'de değil, belediye meclislerinde, yerel yönetimlerde, belediye başkanlıklarında da kadınların sayısını artırmak için gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Bunu çok önemsiyoruz" dedi. - "Sosyal Politikalar alanında büyük değişim gerçekleştirdik" Kadını her alanda güçlendirmek istediklerini söyleyen Bakan Kaya, 15 yıldır sosyal politikalar alanında Türkiye'de çok büyük bir değişim olduğunu anlattı.
Sosyal politikalar alanında "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı ile hareket ettiklerini ve çok büyük işlere imza attıklarını dile getiren Bakan Kaya, daha önce 1,4 milyar dolar olan bakanlık bütçesinin bugün 38 milyar dolar olduğunu bildirdi. "Yaşlısına, engellisine, çocuğuna sahip çıkan bir Türkiye Cumhuriyeti var" diyen Bakan Kaya, "Çocukların ailelerinden ayrılmadan okumaları için çok yoğun çaba sarf ettik. Biz istiyoruz ki her çocuk ailelerinin yanında büyüsün yetişsin. 102 bin çocuğu ekonomik desteklerle ailelerinden kopmalarını engelledik. 500 bin engelli ve yaşlımıza evlerinde bakım sağlıyoruz.

Ailelerinden kopmadan bakımlarının yapılmasını istiyoruz. Hep aile odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz"ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber de toplumsal cinsiyet açısından kadın bakan ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek kadınların siyasette daha görünür olması ve etkin görevlere gelmesinin önemine işaret etti. Sosyal politikaların bir ülkenin olmazsa olmazı olduğuna değinen Siber, Türkiye'nin sosyal devlet konusundaki tecrübelerinin KKTC için değerli olduğunu vurguladı.
Print
Yayınlanma tarihi: Eki 27, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Devamını oku
3
BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

İŞVERENLERİMİZİN DİKKATİNE: 5 VE ÜZERİ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE BANKA ÖDEME ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

Devamını oku
456
“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Devamını oku
78
9
KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle, Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

Devamını oku
10
“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
“Toprağa hayat, geleceğe nefes oluyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje; tarım ve turizm alanında kadın iş gücünü desteklemeyi, üretime katılımı artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Kadın emeğinin güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde Beyarmudu Belediyesi ev sahipliğinde fidanlar toprakla buluştu.
Devamını oku
1112131415
16
ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

Bakanlığımıza bağlı Çalışma Dairesi’nden nakdi yardım almakta olan engellilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoklama bildirgeleri gönderilmiş olup, bu bildirgelerin en geç 31 Mart 2026 tarihine kadar Çalışma Dairesi Bölge Amirlikleri veya Büroları’na ulaştırılması gerekmektedir.

Devamını oku
171819202122
23242526272829
303112345

Arşiv