Kaçırılıp Darp Edilen Pakistan Uyruklu İşçilerle İlgili Açıklama

Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol, basın haberlerine konu olan Muhammad Ali Raza ve Muhammad Sajid Pervez’in KKTC’ye, “Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası” ve “Yabancıların Çalışma İzinleri Tüzüğü” Kurallarına uygun bir şekilde gelen İnşaat işçileri olduğunu açıkladı.
Önderol yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Gazimağusa bölgesinde faaliyet gösteren Mehmet Yıldırım’ın, İnşaat Müteahhitleri Birliği üzerinden inşaat işçisi talebi, Çalışma İzin Merkezi’ne sunulmuş ve Polis Genel Müdürlüğü onayından sonra işlemler tamamlanıp KKTC’ye gelmişlerdir.
Bahse konu iki işçi ile birlikte toplam 7 kişilik ön izin onayı 5 Ocak tarihinde verilmiş ve işveren her işçi için 1000-1,250 Euro değerinde teminat mektubunu tarafımıza sunmuştur. KKTC’de herhangi bir mağduriyet yaşamaları halinde bu teminat mektupları müdürlüğümüzce kırdırılıp ülkelerine güvenli bir şekilde dönüşleri sağlanabilmektedir.”
Pakistanlı 2 işçinin, aralarında  Pakistanlıların da bulunduğu bir çete tarafından kaçırılıp dövüldüğü ve tehdit edildiği gazete haberlerine konu olmuştu.
Print
Yayınlanma tarihi: Şub 10, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Şubat 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

Demirhan Engelsiz Yaşam Evi’ne devam eden özel gereksinimli gençler için The Elysium Park’ta yılbaşı yemeği düzenlendi.

Devamını oku
30311
2345678
9101112131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Arşiv