"Kıbrıs Türk Toplumunda Yoksulluk ve Sosyal Yardımlar" raporu hakkında toplantı düzenlendi.

Avrupa Komisyonu finansmanı ile Dünya Bankası işbirliğinde, Kıbrıs Türk toplumunda yoksulluğun ölçümlenmesi, izlenmesi ve hedeflenmesi amacıyla hazırlanan " Kıbrıs Türk Toplumunda Yoksulluk ve Sosyal Yardımlar " raporu hakkında çalışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Lefkoşa Eziç Restoran’da düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, AB Koordinasyon Merkezi temsilcileri ile Dünya Bankası Yetkilileri ve ilgili sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, sosyal yardımların yoksullukla mücadele açısından öneminin büyük olduğuna işaret ederek, ekonomik imkanları yeterli olmayan ihtiyaçlı kesimlerin mağduriyetlerinin azaltılması açısından mevcut kaynakların etkin şekilde kullanılması için Bakanlık olarak sosyal yardım sisteminin etkin hizmet sağlamasını hedeflediklerini söyledi.

Bakan Çeler; Avrupa Komisyonu ve Dünya Bankası işbirliğinde hazırlanan " Kıbrıs Türk Toplumunda Yoksulluk ve Sosyal Yardımlar " raporunun Bakanlık tarafından hayata geçirilecek sosyal yardım politikalarının belirlenmesinde yol gösterici olacağına vurgu yaptı ve rapora katkı koyan herkese teşekkür etti.
Rapora ilişkin iki bulgunun önemli olduğunun altını çizen Çeler, bunlardan birinin göreli yoksulluk ölçümlerine tamamlayıcı olarak yoksul haneleri tespit etmek ve izleyebilmek amacıyla mutlak yoksulluk sınırının belirlenmesi olduğunu söyledi. Diğer önemli bulgunun ise ülkedeki yoksulluk ölçümüne yönelik veri eksikliği olduğunu ifade eden Çeler, yoksulluk ile sosyal yardım konusunda etkin analiz yapılabilmesi için hane halkı bütçe anketinin daha sık yapılması gerektiği sonucunun ortaya çıktığını kaydetti.

Sosyal yardım politikalarının belirlenmesi konusunda Bakanlığı’na önemli görevler düştüğünü ifade eden Çeler, bu konuda destekleyici bir anlayışla ilgili sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 10, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv