Hasipoğlu, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri ile bir araya gelerek, ‘’ GİKAD Yanınızda’’ Projesi hakkında bilgi aldı.

Hasipoğlu, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri ile bir araya gelerek,  ‘’ GİKAD Yanınızda’’ Projesi hakkında bilgi aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde  Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri ile bir araya gelerek, dernek tarafından hayata geçirilen ‘’ GİKAD Yanınızda’’ Projesi hakkında bilgi aldı.

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, Bakan Hasipoğlu’na, 1’inci yaşını kutlayan GİKAD’ın, Kuruluş amaçları ve hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

Kadınların , ekonomi , bilim , siyaset, sanat ve sosyal sorumluluk projelerinde sadece katılımcı değil yön ve karar veren bireyler olarak yer almalarına imkan tanımak amacıyla , “Sözümüzün Kadınıyız”sloganıyla derneğin faaliyete başladığını ifade eden Kavuklu, GİKAD Akademi ve Gİ-KA Koop ile, kadınları çeşitli alanlarda eğiterek, üretime teşvik ederek ayrıca ürettiklerini ekonomiye kazandırarak , kadını ve toplumun güçlenmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

GİKAD’ın 1’inci kuruluş yıldönümünde, “GİKAD Yanınızda” “projesini  hayata geçirmenin mutluluk ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Kavuklu, Halil Onalt tarafından derneğe sağlanan tırın, Kuzey Kıbrıs’ın tüm yerleşim birimlerini gezerek, kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine katkı koyacağını vurguladı.

Kavuklu, projeyle, kadın ve sağlık, kadın ve eğitim, kadın ve evlilik yaşantısı, kadın ve çocuk yetiştirme, kadın ve çocuk sağlığı, kadın ve hukuk, kadın ve ev içi şiddet ve şiddetten korunma yolları, kadın ve boşanma, kadın ve üretim, kadın ve ev ekonomisi gibi konularda, GİKAD üyeleri ve protokol imzalanan üniversitelerin öğretim görevlileri tarafından çeşitli destek ve eğitimler verileceğini kaydetti.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu  kadın emeğinin ve kadın girişimciliğinin  çalışma hayatında önemine işaret ederek  kadın girişimcilerin hem aile hem de ülke ekonomisine  katkıda bulunduğunu söyledi.

 Güçlü kadının  güçlü aile ve güçlü halk  anlamına geldiğini  belirten Hasipoğlu

 Kıbrıs Türk Halkı’nın   bugünlere gelmesinin Kıbrıs Türk kadınının eseri olduğunu  ifade etti.

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bir farkındalık günü olduğunu, kadınların emeğinin değerinin  yalnızca bir gün değil  365 gün boyunca  farkında olunması gerektiğini dile getiren Hasioğlu,  kadın ve erkek istihdam  oranları arasında bir uçurum olduğuna  dikkat çekti.

 ‘’GİKAD Yanınızda’’ Projesi’nin  hizmeti kadınların ayağına götüren  yaratıcı ve anlamlı bir  sosyal sorumluluk projesi  olduğunu önemle vurgulayan  Hasipoğlu: ‘’Bakanlığımızın verdiği destekler  konusunda  KKTC’nin tüm yerleşim yerlerine, bizim ulaşamadığımız yerlere  ulaşarak  sesimiz, kulağımız olmanızı  istiyoruz’’  ifadelerini kullandı.

 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin  faaliyete girmesi için kararlılıkla çalışacağını  da sözlerine ekleyen Hasipoğlu, GİKAD Yönetim Kurulu üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 9, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv