Gazeteciler Birliği, Bakan Saner'e sorunlarını iletti.

Birlik yetkilileri kabulde, basının sorunlarının yer aldığı dosyayı Bakan Saner’e iletti.Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu, basının sorunlarının çözümü konusunda bakanlık ve birlik arasında hazırlanacak çalışma zemininin önemine değindi. Haksız rekabetten kaynaklanan sıkıntılar olduğunu belirten Özuslu, sorunu ortadan kaldıracak kalıcı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Özuslu, çalışanların hakları ile ilgili taleplerin öncelikler arasında olduğunu belirterek, sosyal sigorta ile ihtiyat sandığı yatırımlarının ciddi şekilde denetlenmesini ve seffaflık açısından bu yatırımları görmek istediklerini kaydetti. Kayıt dışı istihdamın medya sektörünü de etkilediğini kaydeden Özuslu, bunun demokrasi anlamında tehdit oluşturduğunu ve haber alma özgürlüğünü kısıtladığını söyledi.Özuslu, genç ve yerli istihdamı teşvik edecek adımların atılması gerektiğini kaydetti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, bakanlık olarak bir buçuk yıldır ciddi çalışma temposu içerisinde olduklarını anlattı.

Bu süre içerisinde 2 yasa , 3 tüzük değiştirdiklerini belirten Saner, bu çalışmaların iş yaşamını kayıt altına alma ve daha iyi noktaya getirebilmek için yapıldığını söyledi. Bakan Saner, bu çalışmalar sonucunda birçok kurumda ciddi iyileşmelerin olduğunu belirtti. Şu anda Bakanlar Kurulu’nda 3 ayrı Değişiklik Yasa Önerisi’nin olduğunu kaydeden Saner, “Gerek ihtiyat sandığında, gerek yardıma gereksinimi olanlar, gerekse sosyal hizmetlerden veya engelli maaşı alan vatandaşlarımız ile ilgili tüzük çalışmalarımız önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısında geçerek hayat bulacaktır” dedi. Saner, 1989 yılından bu yana değişmeyen iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüzüğün bitme aşamasına geldiğini söyledi. Yerel ve genç iş gücünü destekleme konusuna da değinen Saner, kadın istihdam sayısını artırmak istediklerini anlattı. Saner, bu konuda ciddi bir teşvik programının Salı günü Bakanlar Kurulu’ndan geçireceklerini kaydetti.

Bakan Saner, önce bürokratik engellerin ortadan kalkması için tedbirler aldıklarını kaydederek, “asgari ücret ödeyen hiçbir işletmeye bu teşviği vermeyeceğimizi söylüyoruz. Program çerçevesinde ilk kez gerçekleşecek olan ‘yatırımlarının gününde yapan işletmecilerimizi de ödüllendireceğiz” şeklinde konuştu.

Saner “hem işverenlerin önü açılacak hem de çalılanların gerçek çalıştıkları esas kazanç üzerinden yatırımlarını sağlayacağımız düzenlemeye gidiyoruz. Çalışanın sosyal güvenliğinin yarısını değil tamamını ödemeyi taahhüt ediyoruz” dedi.
Print
Yayınlanma tarihi: Eki 19, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28293031
1234567

Arşiv