GARDİYANOĞLU:’’RAUF RAİF DENKTAŞ KIBRIS TÜRK HALKI VE VAROLUŞ MÜCADELESİ İLE SİMGELEŞMİŞ BİR KAHRAMANDIR’

GARDİYANOĞLU:’’RAUF RAİF DENKTAŞ KIBRIS TÜRK HALKI VE VAROLUŞ MÜCADELESİ İLE SİMGELEŞMİŞ BİR KAHRAMANDIR’

GARDİYANOĞLU:’’RAUF RAİF DENKTAŞ KIBRIS TÜRK HALKI VE VAROLUŞ MÜCADELESİ İLE SİMGELEŞMİŞ BİR KAHRAMANDIR’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ın 12. ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Gardiyanoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde tarihe geçmiş, büyük özveri ve fedakarlık ortaya koyarak halkına önderlik etmiş büyük devlet adamı, değerli lider, Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş’ı 12. Ölüm Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu, hukukçu, mücahit ve devlet adamı olan Rauf Raif Denktaş, tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla Kıbrıs mücadele tarihiyle özdeşleşmiştir. Kıbrıs davasına adanmış ömrü boyunca, Kıbrıs Türkünün adadaki varlığının devam etmesi ve bağımsız bir şekilde yaşaması için yılmadan inançla mücadele etmekten asla vazgeçmemiştir. Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Türk Halkı ve varoluş mücadelesi ile simgeleşmiş bir kahramandır.

Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türkü’nü azınlık haklarına razı olmaya itilen bir toplum noktasından, devlet sahibi bir halk olgusuna taşıyan, en sıkıntılı dönemlerde kararlı duruşu, diplomatik öngörüleri, fikir ve idealleriyle halkının yolunu aydınlatan örnek bir lider olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

Yalnızca devlet adamlığı ile değil halkın tüm kesimleri ile yakın ilişkiler kurmuş, Kıbrıs Türk halkı ile daima iç içe olmuştur. Ömrü boyunca Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak için olağanüstü çaba gösteren ; gerek yıllarca süren Kıbrıs müzakerelerinde gerekse KKTC’nin devletleşme sürecinde verilen tüm mücadelelerde öncülük yapan Rauf Raif Denktaş sayesinde , bugün Kıbrıs Türk Halkı kendi devlet çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak, insanca bir yaşama kavuşmuştur.

Bizlere düşen en önemli görev, yeri asla doldurulamayacak Kurucu Cumhurbaşkanımızın anısını yaşatmak, bizlere emanet ettiği devletimize tüm gücümüzle sahip çıkmak ve onu gelecek nesillere anlatmaktır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, O’nu özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz”.

Sadık GARDİYANOĞLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 12, 2024,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv