GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SADIK GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ BAŞKANI ALPER ÖZSAKINÇ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL EDEREK GÖRÜŞTÜ.
Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, konuşmasında destek beyanatlarından dolayı teşekkür etti. Sosyal Sigortalar’daki reçete yolsuzluğuyla ilgili ciddi bir soruşturma başlattıklarını ve konunun yargıda olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, "Bu soruşturmalarda bakanlığımızın geri adım atıp atmayacağı konusunda çok spekülasyon yapıldı. Asla ve asla geri adım atmayacağımı söyledim. Ülkemizin böyle bir temiz eller operasyonuna ihtiyacı vardı. Çünkü yıllardır yapanın yanına kalıyor, üzerine gidilmiyor diye toplumun bir önyargısı vardı. Özellikle son yıllarda yapılan kamuoyu yoklamalarında halkın siyaset kurumuna ve siyasetçiye olan güveninin azaldığını üzülerek takip ediyoruz. Bu güvenin tekrar yükseltmek bizim elimizde. 13 Eylül tarihinde başlayan bu soruşturma sürecinde konu yargıdadır. Yargıya saygılıyız.’’ ifadelerini kullandı.
Bu süreç içinde çok ciddi tedbirler aldıklarını, gerek doktorların gerekse eczacıların sözleşmelerinde ciddi revizeler yapıldığını anlatan Gardiyanoğlu, "Siyasetteki en büyük rehberim vicdanımdır. Halkın çok büyük bir kesiminde bu konuya destek var.’’ şeklinde konuştu.
Gardiyanoğlu‘’Çalışma yaşamına hem işçi hem işveren gözüyle bakıyorum’’
Çalışma hayatını hem işçi hem işveren gözüyle değerlendirdiğini ifade eden Gardiyanoğlu, asgari ücreti işçi ve işveren tarafının oy birliğiyle belirlediklerini anımsatarak, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon karşısında çalışma hayatından sorumlu bir bakan olarak sosyal sigorta işveren teşvik primlerini %25’ten %50 ye yükselttiklerini söyledi.
Üretim sektöründe işveren teşvik prim oranını ise %58’e çıkarttıklarını belirten Gardiyanoğlu, " Şu an Mecliste olan, yakın bir tarihte çıkması düşünülen bir affımız var. Yeni sektörlerde bir çok konuda açılımlarımız var. Ara eleman eksiğinin giderilmesi için Esnaf Odası ve Sanayi Odası ile bir toplantı yaptık.18-30 yaş arası , Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin açacağı kurslardan mezun olması şartıyla işsiz gençlerimize 5 yıl boyunca sosyal güvenlik yatırımlarını biz ödeyeceğiz ve belli bir süre asgari ücretin %30’u kadar maaşlarına prim desteği vereceğiz. Kadın işgücünün çalışma yaşamına dahil edilmesi amacıyla, Sosyal Hizmetler Dairemiz tarafından düzenlenen meslek kurslarında sertifika almış meslek sahibi olmak isteyen girişimci kadınlarımıza da 5 yıl boyunca sosyal güvenlik desteklerini biz ödeyerek destek olacağız.’ ’şeklinde konuştu.
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 13, 2024,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv