GARDİYANOĞLU, KAMUSEN KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, KAMUSEN KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, KAMUSEN Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi üyelerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Seher Güneş başkanlığındaki KAMUSEN Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi üyelerini kabul etti. Kabulde Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de hazır bulundu.

Komite başkanı Seher Güneş kabulde yaptığı konuşmada,25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası’nda KAMUSEN Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi olarakBakan Gardiyanoğlu’nu ziyaret ederek kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili önerilerini iletmek istediklerini söyledi.

Kadınların dünyanın her yerinde fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirten Güneş, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersinin müfredata koyularak çocuk ve gençlerin okul çağından itibaren toplumsal cinsiyet eşitliğini benimsemesinin önemine vurgu yaptı.

Kadınının şiddetten korunmasının bir devlet politikası olması gerektiğini dile getiren Güneş,devletin yasal düzenlemeler yapıp önlemler almasının yanındacaydırıcı yaptırımlar da uygulaması gerektiğini ifade ederek hiç bir kadının şiddete maruz kalmasının hafifletici bir sebebinin olamayacağını söyledi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) tarafından kabul edilen‘‘İLO 190 İşyerinde Şiddet ve Tacizi ÖnlemeSözleşmesi’’ni yasa önerisi olarakBakan Gardiyanoğlu’na sunan Güneş,sözleşmenin onaylanarak yasallaşmasının gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışankadınlarınşiddete maruz kalmasını engellemek için önemli bir adım olacağını kaydetti.

GARDİYANOĞLU:"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele,sloganlarda ya da yasalarda meclisin tozlu rafları arasında kalmasın "

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, 21. Yüzyılda halenkadına şiddetin konuşulmasını bir zul olarak gördüğünü söyledi. "Kadınlar bizim eşimiz değil eşitimizdir" şeklinde konuşan Gardiyanoğlu, Bakanlık ile K.T.Barolar Birliği arasında ile imzalanan adli yardım protokolünde sivil toplum örgütlerine yaptığı çağrıyı bir kez daha yineleyerek,KAMUSEN Kadın Hakları Komitesibaşta olmak üzere paydaş örgütleri kadına yönelik şiddetle mücadelede Sosyal Hizmetler Dairesi ile birlikteişbirliği yapmaya ve sorunun temeline inmeye davet etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne ihbar olarak gelen şikayetlerin sayısına ve adli yardım desteği için başvuran kadınların istatistiğine bakıldığında özellikle pandemiden sonraciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, yaşanan artışın bugüne kadarşiddetle mücadele etmek için uygulanan politikaların sürdürülebilir olmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yasa yapmanın değilyapılan yasal düzenlemeleri somut şekilde hayata geçirmenin önemine vurgu yapan Gardiyanoğlu, sorunun temeline inilmesi ve doğru teşhis konulması gerektiğini savundu. Aksi takdirde her yıl 25 Kasım’daaynı söylemlerinyineleneceğinibelirten Gardiyanoğlu: "Bir eş, bir evlat bir birey olarak paydaş örgütlerimize açık çağrımdır. Gelin bilgi, birikim ve verilerimizi masaya koyalım. Strateji eylem planları, süslü kelimelerleçalıştaylarda, kadına yönelik şiddetle mücadele sloganlarda,ilgili yasalar Meclisin tozlu raflarında kalmasın. Teşhisi doğru koyup soruna neşter vuralım." şeklinde konuştu.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 22, 2023,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelleri Aş, Hayatı Paylaş” sloganıyla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.
Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
1213
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLİ ANNELERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

HASİPOĞLU: “ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN ANNELERİNİN HER BİRİ BİRER KAHRAMANDIR”

Devamını oku
14151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv