GARDİYANOĞLU, KAMUSEN KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, KAMUSEN KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, KAMUSEN Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi üyelerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Seher Güneş başkanlığındaki KAMUSEN Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi üyelerini kabul etti. Kabulde Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de hazır bulundu.

Komite başkanı Seher Güneş kabulde yaptığı konuşmada,25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası’nda KAMUSEN Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi olarakBakan Gardiyanoğlu’nu ziyaret ederek kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili önerilerini iletmek istediklerini söyledi.

Kadınların dünyanın her yerinde fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirten Güneş, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersinin müfredata koyularak çocuk ve gençlerin okul çağından itibaren toplumsal cinsiyet eşitliğini benimsemesinin önemine vurgu yaptı.

Kadınının şiddetten korunmasının bir devlet politikası olması gerektiğini dile getiren Güneş,devletin yasal düzenlemeler yapıp önlemler almasının yanındacaydırıcı yaptırımlar da uygulaması gerektiğini ifade ederek hiç bir kadının şiddete maruz kalmasının hafifletici bir sebebinin olamayacağını söyledi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) tarafından kabul edilen‘‘İLO 190 İşyerinde Şiddet ve Tacizi ÖnlemeSözleşmesi’’ni yasa önerisi olarakBakan Gardiyanoğlu’na sunan Güneş,sözleşmenin onaylanarak yasallaşmasının gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışankadınlarınşiddete maruz kalmasını engellemek için önemli bir adım olacağını kaydetti.

GARDİYANOĞLU:"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele,sloganlarda ya da yasalarda meclisin tozlu rafları arasında kalmasın "

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, 21. Yüzyılda halenkadına şiddetin konuşulmasını bir zul olarak gördüğünü söyledi. "Kadınlar bizim eşimiz değil eşitimizdir" şeklinde konuşan Gardiyanoğlu, Bakanlık ile K.T.Barolar Birliği arasında ile imzalanan adli yardım protokolünde sivil toplum örgütlerine yaptığı çağrıyı bir kez daha yineleyerek,KAMUSEN Kadın Hakları Komitesibaşta olmak üzere paydaş örgütleri kadına yönelik şiddetle mücadelede Sosyal Hizmetler Dairesi ile birlikteişbirliği yapmaya ve sorunun temeline inmeye davet etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne ihbar olarak gelen şikayetlerin sayısına ve adli yardım desteği için başvuran kadınların istatistiğine bakıldığında özellikle pandemiden sonraciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, yaşanan artışın bugüne kadarşiddetle mücadele etmek için uygulanan politikaların sürdürülebilir olmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yasa yapmanın değilyapılan yasal düzenlemeleri somut şekilde hayata geçirmenin önemine vurgu yapan Gardiyanoğlu, sorunun temeline inilmesi ve doğru teşhis konulması gerektiğini savundu. Aksi takdirde her yıl 25 Kasım’daaynı söylemlerinyineleneceğinibelirten Gardiyanoğlu: "Bir eş, bir evlat bir birey olarak paydaş örgütlerimize açık çağrımdır. Gelin bilgi, birikim ve verilerimizi masaya koyalım. Strateji eylem planları, süslü kelimelerleçalıştaylarda, kadına yönelik şiddetle mücadele sloganlarda,ilgili yasalar Meclisin tozlu raflarında kalmasın. Teşhisi doğru koyup soruna neşter vuralım." şeklinde konuştu.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 22, 2023,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv