Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bakan Taçoy'un açıklaması şöyle;

“Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde 8 Mart 1857'de çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen işçilerin eyleminde çıkan yangında 120 kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle başlayan hak mücadelesi ve dayanışma gününü, üzerinden geçen onca yıla rağmen ilk günkü duygularla karşılamaktayız.

Bir yandan kadınların haklı mücadelesini selamlarken, diğer yandan o günden bu yana geçen onca yıla rağmen bugün hala 8 Mart’a ihtiyaç duyulmasının burukluğunu yaşamaktayız.

8 Mart’ın kadınlar açısından bir hak arayışı günü olmaktan çıkması, tüm haksızlıkların ve eşitsizliklerin ortadan kalkmasıyla artık sıradan bir gün olması en büyük dileğimizdir.

Kadınların dünya üzerindeki olumlu etkisi bugün artık tartışılmaz bir gerçek olarak hayatımızdadır. Bunu inkar eden toplumların gelişmişlik düzeyine baktığımızda karşılaştığımız tablo kadınların varlıklarıyla dünyaya kattıklarının en bariz göstergesidir.

Ülkemiz, kadın hakları konusunda dünyadaki birçok ülkeden oldukça ileri bir noktadadır. Bu noktaya gelmemizde kadınlarımızın ortaya koymuş oldukları onurlu duruş ve mücadelenin payı elbette çok büyüktür. Bununla gurur duymaktayız. Ancak buna rağmen hala önemli eksikliklerimizin ve yanlışlarımızın olduğunun da bilincindeyiz.

Bu bilinçten hareketle, 8 Mart’ı sadece bir kutlama ya da sadece bir eleştiri günü olmaktan çıkartarak çıplak gerçeklerle yüzleşmeye başlangıç olarak kabul etmeliyiz.

Bugün süslü nutuklar atmak yerine birey olarak bu konuda ne yaptığımızın ve neler yapabileceğimizin bir muhasebesini yapmalıyız. Kadınların şiddete maruz kaldığı ya da haklarının gasp edildiği bir toplumun ferdi olmamak için hepimize düşen görevler olduğunu unutmamalıyız.

Kadınlarımızın gerek çalışma yaşamında gerekse özel yaşamında karşılaştığı sorunlar ve uğradığı haksızlıkların aşılmasında en büyük görev ve sorumluluğu üstlenmiş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kadınlarımızın hakları için canla başla çalışmaktayız.

Varoluşumuzun yegane temeli kadınlarımıza olan borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek adına çalışmaya devam edeceğiz.  Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Başta ülkemiz kadınları olmak üzere tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü sagıyla kutlar, el ele ve hep birlikte çok daha güzel günlere hep beraber ulaşacağımıza olan inancımı dile getirmek isterim.”  

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 8, 2023,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv