Dr. Koral Çağman Veda

Kamuoyuna Duyurulur

10 Aralık 2020 tarihinde devraldığım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevimden bugün itibarıyla ayrılıyorum.

Hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin ve siyasi beklentim olmadan başladığım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevimi kendi karakterime uygun doğruluk, dürüstlük çerçevesinde hizmet gösterme sözünü tutmanın gönül rahatlığı içerisinde bırakıyorum. Bakanlık görevimi gözler önünde olmadan, hiçbir hak yemeden layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Bugün, temiz geçmişime herhangi bir leke sürmeden, alnım açık bir şekilde bakanlık görevime veda ediyorum.

Siyaset devletin çok parçalı mekanizması ile halk arasındaki dengeyi sağlama sanatıdır. Bu dengeyi sağlamanın yolu ise mekanizmanın hümanist bir yaklaşım ile yürütülmesini gerektirmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevim süresince bu dengeyi kurmak için çok çaba sarf ederek ve elimden gelen gayreti göstererek, dürüstlük ilkemin dışına çıkmadan şeffaf bir şekilde yürütmeye gayret ettim. Ancak, onlarca yıldır belli ilke ve inanışlar doğrultusunda cerrah olarak hizmet ettiğim halkıma, bulunduğum Bakanlık makamında aynı dürüstlük ve şeffaflıkla hizmet edememe endişesinin beni aşırı stres ve mutsuzluğa ittiğini fark etmiş bulunmaktayım. Bu stres ve yıpranmışlık hali sağlık sorunlarımın baş göstermesine neden oldu. Aktif siyasete başladığım Ocak 2018 yılında iki adet olan damarlarımdaki stent sayısının bu süreç içerisinde 8’e çıkması da bunun en açık göstergesidir. Hal böyle iken, bu görevi daha fazla sürdürmemin sağlığım açısından vahim sonuçlara davetiye çıkaracağı görüşündeyim.

Öte yandan Bakanlık görevim süresince uzak kaldığım hekimliğe ve hastalarıma geri dönme arzum, siyaset yapma arzumun kat be kat üstüne çıkmış vaziyettedir. Ayrıca, siyaset içerisinde şahsi ahlak unsurunun gerekli olmakla birlikte yeterli olmadığını da tecrübe edindim.

Bu vesileyle Demokrat Parti Genel Başkanı ve Turizm Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu ile Başbakan Sayın Ersan Saner’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevimden ayrılacağımı iletmiş bulunmaktayım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım bakanlık personelime, çok değerli daire müdürlerime ve yanımda olan aileme sonsuz teşekkür ederim.

Saygılarımla Dr. Koral Çağman

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 25, 2021,
Haber Kategorisi: Duyurular 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526
KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

"İŞKUR (Türkiye) ve İşbul (KKTC) arasında online bir iş gücü portalı oluşturulması konusunda son aşamaya gelindi"

Devamını oku
27282930
1
Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile biraraya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Devamını oku
234
HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Türk dünyasında iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanları Birinci Toplantısı’na katılmak üzere üç günlük resmi temaslar kapsamında Bakü’ye gitti.
Devamını oku
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv