Bike4Kids Projesi Kapsamında KKTC’de Düzenlenen " Çocuklar İçin Pedal Çeviriyoruz Etkinliği" Başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı himayelerinde; Amerika’da yaş

Bike4Kids Projesi Kapsamında KKTC’de Düzenlenen " Çocuklar İçin Pedal Çeviriyoruz Etkinliği"  Başladı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı himayelerinde; Amerika’da yaş

Bike4Kids Projesi Kapsamında ''Çocuklar İçin Pedal Çeviriyoruz” Etkinliği Gerçekleştirildi…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Turizim ve Çevre Bakanlığı himayesinde, Amerika’da yaşayan Türklerin kurmuş olduğu Bridge To Türkiye Fund Vakfı tarafından Bike4Kids projesi kapsamında ''Çocuklar İçin Pedal Çeviriyoruz '' sloganıyla ülkemizde üç gün süren bisiklet sürme etkinliği ‘Halk Bisiklet Sürüşü’ ile sona erdi.

Girne Kapısında başlayan Halk Bisiklet Sürüşü etkinliğinde de; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, müsteşar Erman Yaylalı, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan, Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz ile bisiklet severler hazır bulundu.

Etkinlik sırasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, etkinliğin örnek olmasını temenni etti. Proje kapsamında Antalya’dan Urfa’ya kadar olan yolculuğa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de eklenmesinin memnun edici olduğunu dile getiren Bakan Çağman, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak adına da güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Turizm, İnsan Sağlığı ve Çocuklara Yardım Bakımından Değerli Bir Organizasyon…

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak bu etkinliğe katkı koymaktan duydukları mutluluğu paylaştı. Etkinliğin alternatif turizm faaliyetlerinin de gösterilmesi bakımından değerli olduğunu düşündüğünü aktaran Aktunç, doğaya büyük bir desteğin de bulunulduğunu ifade etti. Serhat Aktunç, etkinliğin sağlıklı bir yaşam sürülmesi açısından da değerli olduğunu dile getirerek, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

Güzel ve Anlamlı Bir Etkinlik…

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü  Hüseyin Akcan da Antalya da başlayıp, Göbeklitepe de bitecek olan bir organizasyonun Kıbrıs ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler Dairesi’nin katkılarıyla üç gün gerçekeleşen etkinlikte, Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Mersinlik, İskele, Maraş, Gazimağusa parkurları yapıldığını dile getiren Akcan, etkinliğin güzel bir Halk Sürüşü ile sona erdiğini aktardı. Hüseyin Akcan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleşen etkilik sonunda Çağlayan Çocuk Yuvası ile Aziz Sancar Vakfı’na bağışların yapılcağını sözlerine ekledi.

Amerika’da Başlatılan Yardım Kampanyasını Kıbrıs’a Taşıdık…

Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, etkinliğin Amerika’daki Türkler tarafından başlatılan bir yardım kampanyası olduğunu anlattı. Suyabatmaz, “2014 yılında Türkiye’deki köy çocuklarına kışın eğitimleri aksamasın diye bot ve mont almak için Karadeniz’de 1600 kilometrelik parkur yaptık. 2017 yılında Ege de, 2021 yılında da Akdeniz kıyısında parkur gerçekleştiriyoruz. Antalya’dan başlayıp Göbeklitepe de sona erecek. Üç gün süren Kıbrıs yardım kampanyasında da yetiştirme yurdundaki çocuklara tablet hediye ettik” dedi.

Çocuklara Tablet Hediye Edildi…

Türkiye Bisikletliler Derneği, BTF, Aziz Sancar Vakfı, Beylikdüzü Belediyesi, Bisikletliler Derneği, KKTC Bisiklet Sevenler Derneği ve KKTC Bisiklet Federasyonu işbirliğinde gerçekleşen bisiklet sürme etkinliği sonunda elde edilecek gelir, Çağlayan Çocuk Yuvası ile Aziz Sancar Vakfı’na bağışlanacak. Ayrıca, Çağlayan Çocuk Yuvasına 20 adet iPad hediye edildi.

Plaket Takdim Edildi…

Halk Bisiklet Sürüşü etkinliği sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan tarafından ektinliğe katkı koyanlara plaket takdim edildi.

250 Km Parkur yapıldı…

25 Ekim pazartesi Girne Kapısı’nda start verilen bisiklet sürüşünde; Lefkoşa-Güzelyurt-Kalkanlı-Girne parkurunda 83km Girne-Mersinlik-İskele parkurunda 82km, İskele-Gazimağusa-Lefkoşa parkurunda ise  80km pedal çevrildi. Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de eklendiği Akdeniz kıyılarında yapılan Antalya-Göbeklitepe parkurunda 1200 km’lik sürüş gerçekleştirilecek.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 27, 2021,
Haber Kategorisi: Haberler 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv