Bakan Taçoy, KKTC’de temaslarda bulunan Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu ( TÜMBİFED) Heyeti’ni kabul etti.

Bakan Taçoy, KKTC’de temaslarda bulunan Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu ( TÜMBİFED) Heyeti’ni kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, KKTC’de temaslarda bulunan Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu ( TÜMBİFED) Heyeti’ni kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nunda gerçekleşen kabulde  söz alan TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev, KKTC’de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek yaptıkları temaslarda KKTC’ye nasıl faydalı olabilecekleri konusunda değerlendirme yaptıklarını söyledi.

İş insanları, bürokratlar ve akademisyenlerin işbirliğiyle kurulan federasyonun faaliyetleri hakkında Bakan Taçoy’a  bilgi veren Hüsrev;  iş dünyasının ticaret faaliyetlerinin kolaylaştırılması, etkin ve verimli hizmet verilmesi ve rekabet edilirliğin arttırılması konusunda, Türk Cumhuriyetleri’nde yapılanmaya gitmeyi amaçladıklarını kaydetti. Bu hedefle,  KKTC’de yapılanma ve  temsilcilik  açmak istediklerini ifade eden Hüsrev, tanıtma ve nezaket amaçlı  olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’u temasları çerçevesinde  ziyaret ettiklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da  konuk heyete hitaben yaptığı  konuşmasında ziyaretten dolayı teşekkür ederek,  sivil toplum kuruluşlarının bu konularda uğraş vermelerinin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

KKTC’nin bir cazibe merkezi olduğuna işaret eden Taçoy, KKTC’ye yatırım yapılırken izlenecek yasal prosedür konusunda konuk heyete bilgi verdi. KKTC’de yatırım yapmanın zor ancak iş yapmanın  kolay olduğunun altını  önemle çizen Taçoy, Türkiye ve KKTC devlet yetkililerinin iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için yaptığı çalışmalar yanında; iki ülkenin iş insanlarının  ve örgütlerinin  bu konudaki  girişimlerinin ve işbirliğinin de   ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti.

"Burada hem ticari açıdan hem sanayi açısından hem de  bürokratların donanımları açısından  sağlayacağınız deneyim, vereceğiniz  güç bizim için önemlidir" diyen Taçoy,  "KKTC ile TC arasındaki işbirliği artarak devam etmelidir"  ifadelerini kullandı.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 20, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv