Bakan Taçoy 18- 24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısı ile mesaj yayınladı.

Bakan Taçoy 18- 24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısı ile mesaj yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy 18- 24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısı ile mesaj yayınladı. Bakan Taçoy'un açıklaması şöyle;

“Yaşlı nüfusun hızla artmakta olduğu bir çağda yaşamaktayız.

Bu artış hızına paralel olarak da yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Yaşlılar Haftası bu yönde önemli bir fırsattır.

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında yer alacak etkinliklerin 12 aya yayılması temel hedefimiz olmalıdır.

Yaşlılık ve sağlıkla ilgili farkındalığın arttırılması açısından Yaşlılar Haftası oldukça özel günler arasında yer almaktadır.

Yaşlanmak sadece en değerlilerimiz olan büyüklerin dahil olacakları bir yaşam dönemi değil, hepimizin en sonunda ulaşacağı bir hayat biçimidir. Bu açıdan bakmalı ve daha iyi ve sağlıklı yaşlanmanın önemini daha iyi kavramalıyız.

Geride bıraktığımız yirminci yüzyılda dünyada eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, hastalıkların kontrolü gibi etkenler beklenen yaşam süresinin artmasına neden olmuştur. Gelişmiş ülkelerde daha belirgin olan yaşlanma olgusu, artık gelişmekte olan ülkeler açısından da önem kazanmakta olup ülkemizde de yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık ve diğer hizmetlerin çeşitlenmesini gerektirmektedir.

Yaşlılar Haftası bu konuda ne yaptığımızın ve neleri eksik bıraktığımızın doğru teşhisi açısından da iyi bir fırsattır.

Ülkemizde yetişkin nüfusumuzun en büyük sıkıntılarından birisi aile büyüklerini güven içerisinde emanet edebilecekleri yeterli yapının bulunmamasıdır.

Sosyal devletin en temel görevi bu hizmeti en çağdaş ve eksiksiz bir şekilde yurttaşlarına sunmaktır. Bu bilinçle yıllardır eksikliği yaşanan çağdaş ve eksiksiz bir huzurevini ülkemize kazandırmak için gereken adımları atmış bulunmaktayız.

Geçen yıl temeli atılan huzurevi tamamlandığında ve hizmete geçtiğinde ülkemiz insanının yaşamakta olduğu en büyük sorunlardan birisi de ortadan kalkmış olacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği işbirliğinde inşa edilmekte olan yeni Lapta Huzurevi binasının ikinci etap çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir.

İlk adımı yaklaşık 10 yıl önce atılan ancak çeşitli nedenlerle ara verilen projeyi bu yıl içerisinde tamamlamak en büyük hedefimizdir.

Bu konuda gösterdikleri büyük ve anlamlı dayanışma örneği için Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne teşekkür ederim.

Yarın ne olacağım sorusuna yanıt devletin sosyalliği ile verilebilir. Huzurevlerini sosyal yaşantıyla bütünleştirmek, çocuklarla ve diğer insanlarla kaynaştırarak bir proje yaratabilmek en büyük hayalimizdir. Bu hayallerimizi gerçekle buluşturmak için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla tüm yaşlılarımıza saygı ve hürmetlerimi dile getirirken, geçmişte bizler için yapmış oldukları tüm çalışmalar için şükranlarımı sunarım.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 20, 2023,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv