Bakan Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası üyelerinin çalışma yaşamı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası üyelerinin çalışma yaşamı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Paydaş örgütlere yönelik olarak, Bakanlık tarafından başlatılan bilgilendirme toplantıları kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, çalışma hayatında yürürlüğe giren ve girmesi planlanan yeni uygulamalar ile çalışma affı ve sigorta affı açılımları konusunda, dün akşam Kıbrıs Türk Ticaret Odası üyelerine bilgi verdi.

Bakan Sucuoğlu’na bilgilendirme  toplantısında, Bakanlık bürokratları da eşlik etti.

Kayıt dışılığın önlenmesi için önemli açılımlar

Muhaceret Affı Yasası’nın büyük çabalar sonucunda ilgili taraflar eşliğinde hazırlandığını dile getiren Sucuoğlu, KKTC’de kayıt dışılığa düşen kişilerin bir işveren tarafından tekrardan işe alınarak bir asgari ücret ile çalışanı kayıt altına alma koşulu koyduklarını ve bu uygulamanın yapılması için de 90 günlük bir süre verdiklerini söyledi.

Çalışan ve işverenlerin sıkıntılarının had safhada olmasından dolayı Sigorta Affı konusunda  da kararlı olduklarını söyleyen Sucuoğlu, devletin ve hükümetin görevinin sıkıntıya düşen bir işletmeye elini uzatarak gerekli açılımı yapması gerektiğine dikkat çekti.

İlk kez 2000 yılından 2019 yılına kadar olan 19 yıllık  süreyi kapsayan bir Af Yasası hazırladıklarını söyleyen Bakan Sucuoğlu, Sigorta Affı’nın işveren ve işverenlerin yanında çalışıp sigortalarını yatırmayan kişilere uygulanacağını dile getirdi.

Primlerini düzenli ödeyenlere tatmin edici katkı

Yatırımlarını düzenli ödeyenlere de farklı bir açılım getireceklerini belirten  Sucuoğlu, düzenli primlerini yatıran işletmelere tatmin edici miktarda bir katkı verileceğini kaydetti.

İnşaatlarda yaşanan kazaları önlemek adına da iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan çalışmaları ve yürürlüğe geçirilen tüzükleri  anlatan Sucuoğlu, inşaatlardaki tüm yetkilerin kimlerde olduğu gibi konuların da tüzükler ile belirlendiğini kaydetti.

Ülkedeki en önemli sorunlardan birinin işsizlik olduğuna işaret  eden Bakan Sucuoğlu,  işverenlerin ve iş arayanların bir birinden habersiz olduğunu , her iki tarafı bir araya getirerek buluşturacak  online sistemin bakanlık tarafından hazırlandığını ve hayata geçirilmesi için sayılı günler kaldığını söyledi.

"Artık on tane form doldurma dönemi bitti" ifadelerini kullanan Sucuoğlu, işverenlerin online olarak sosyal güvenlik ödemelerini  de yapabildiğini sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 12, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv