Bakan H.Saner, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikasının (Kamu-Sen) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreterliği ve Kadın Hakları Komitesi üyelerini kabul etti.

Saner:  "8 Mart bir farkındalık günü. Bizim kadınlarımıza her zaman ihtiyacımız var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner,  Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikasının (Kamu-Sen) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreterliği ve Kadın Hakları Komitesi üyelerini kabul etti.
Kabulde konuşan Kamu Sen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri ve Kadın Hakları Komitesi Başkanı Keziban Öcal,  ziyaretlerinin amacının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  nezaket ziyareti çerçevesinde;  dilek ve taleplerini Bakan Saner’e iletmek   olduğunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile  işbirliği içinde gerçekleştirecekleri projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydeden Öcal; 2014  yılından beri Mecliste oy birliğiyle kabul edilen Toplumsal Cinsiyet Dairesi’nin etkin hale getirilmesi, ve toplumda bir yara olan Sığınma Evi’nin hayata geçirilmesi konusundaki taleplerini Saner’e iletti.
Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa İşbirliği arasında imzalanan "Kadının Sosyal Diyalog Yoluyla  Geliştirilmesi Projesi "  kapsamında kadın dostu üye işyeri projeleri, çalışan kadın ve erkeklere yönelik toplumsal cinsiyet eşiliği seminerleri ve kadın liderler yetiştirilmesi konusunda eğitimleree katıldıklarını kaydeden Öcal;   eğitim programlarının  KKTC’de  tüm kamu çalışanlarına uygulanması için çalışma başlattıklarını belirtti ve  Bakan Saner’den organizasyon çalışmaları için  destek istedi.

Saner:  "8 Mart bir farkındalık günü. Bizim kadınlarımıza her zaman ihtiyacımız var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de ,  8 Mart’ın bir farkındalık günü olduğu söyledi ve  kadınların sadece 8 Mart’ta değil yılın her günü hatırlanması gerektiğine işaret etti.

KKTC’de kadınların işgücüne katılım oranının devlette yüzde 48’in üzerinde,  özel sektörde ise % 38 civarında olduğunu kaydeden Saner, KKTC’nin  AB ülkelerine bakıldığında 24. Sırada olduğunu söyledi ve daha fazla kadın istihdamının  sağlanmasının  Bakanlığının öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilgili sivil toplum örgütleri ve sendikalarla  her türlü işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade eden Saner, sendikanın toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili programlarına da  destek olmaya hazır olduklarını  söyledi.

KKTC’deki kadın istihdamı ile ilgili bilgiler  paylaşan Saner, kadın öğretmen oranının % 68,  yargıdaki kadın  temsiliyet  oranının % 50 ‘nin üstünde, parlementoda ise  kadın temsiliyeti oranın %8 olduğunu  belirtti ve  " İnanıyorum ki ülkemizde değişen koşullarla birlikte eksik olduğumuz yerleri tamamlayarak ama kadın liderlerin yetişmesinde hiç bir adım geriye gitmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.



Print
Yayınlanma tarihi: Mar 8, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567

Arşiv