Bakan H.Ersan Saner, katıldığı bir televizyon programında; okullar ve kamudan sonra özel sektörde çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, katıldığı bir televizyon programında; okullar ve kamudan sonra özel sektörde çalışma saatlerinin  yeniden düzenlenmesi ile ilgili   önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümet olarak sadece kamu çalışma saatlerini düzenleyip özel sektördeki çalışma saatlerine kayıtsız kalmalarının mümkün olamayacağını vurgulayan Saner, 5 Aralık Pazartesi'nden itibaren, Bakanlar Kurulu kararı ile özel sektörde işe başlama saatinin 08.30 olarak belirlendiğini ifade etti.

 

Bakan Saner, özel sektörde faaliyet gösteren büro, ofis, finans,iletişim ve bankaların saat 08.30 ile 17.30 arasında çalışacağını, bu sektörler dışındaki hizmet alanlarında bir değişiklik yapılmadığını anımsattı. Alınan bu kararınn Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile de istişare ederek , yasaya göre hareket ettiklerini kaydeden Saner, düzensiz mesai çalışan sektörleri de göz önünde bulundurarak yeni uyuglamayı sivil toplum örgütleri ile birlikte ve tam bir uyum içerisinde hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

 Bakan Saner, dünyada iş kodlarının bulunduğunu ve Amerikayı yeniden keşfetmek zorunda olmadıklarını belirterek, bu iş kodlarına bağlı olarak gerekli yerlerde çalışma saatlerini düzenlerken, diğer sektörlerde böyle bir düzenleme yapmanın dünya ile ayni ekonomik dili konuşmak zorunda olan KKTC'de mümkün olamayacağını ifade etti. Bu çerçevede imalat,sanayi,endüstri, dağıtım, perekende ticaret ve inşaat sektörü ile benzer işyerlerinin çalışma saatlerinin rekabet edilebilirlik ilkesi de göz önüne alınarak değiştirilmediğini söyledi.

 

Saner: " Tüm örgütleri sağduyulu davranmaya davet ediyorum"

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün ve hükümetin saatlerin düzenlemesi konusunda kararlığını ortaya koyduğunu belirten Saner, " Bizim pozisyonumuz bu konuda nettir. Ülkemizde ulaştırma, iletişim, posta  ve bankacılıkta bütün sistem  doğrudan Türkiye ile uyumludur,gerçekler üzerinden konuşmamız ve hareket etmemiz gerekir. İnanıyorum ki doğru işleri o zaman hep birlikte yapabiliriz" dedi.

 

Bakanlar Kurulu’nun çalışma saatleri ile ilgili yeni düzenlenen kararı 1 Mart 2017’e kadar uygulayacağını kaydeden  Saner:  "Saatlerin ileriye veya geriye alınması son günlerde ülkemizde hep tartışıldı. Sayın Maliye Bakanı’nın saatlerle ilgili hazırlamış olduğu bir çalışması vardı ve tam bunu sendikalarla paylaşacak durumda iken bu elim trafik kazası oldu, bütün olay bundan kaynaklandı " şeklinde konuştu.

 

Saner: " Ülkemizde ortaya fikir atmadan önce bilgi sahibi olunması gerekiyor."

İstifa edecekmisiniz sorusuna da yanıt veren Çalışma Bakanı Ersan Saner: " Ben herhangi bir konuda  herhangi bir sıkıntım olursa hiçbirşeyi beklemem gereğini yaparım" dedi. Saner, "Bulunduğum pozisyonu sadece halka hizmet etmek için görüyorum.Özel sektörden buralara geldim, özel sektöre geri döneceğim. Devlet memuru değilim, 2008 yılından sonra devlete giren herkes gibi ben de Sosyal Sigortalar’dan emekli olacağım. Dolayısı ile makam konusunda herhangi bir sıkıntım yok" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Saner, bir kişinin istifa etmesi için yasalara aykırı bir davranış içerisinde olması gerektiğini  söyleyerek  yaşanan elim trafik kazası olayında şöförün durumunu çarptırarak, yasa ve tüzüklerden bi haber olan sendikaların  isteği üzerine istifa etmesinin de söz konusu olmadığını  belirtti. Sendikaların yabancıların çalışma izinlerini düzenleyen yasanın hangi maddesine dayanarak Çalışma Bakanlığını sorumlu tutmaya çalıştığını da anlayamadığını ifade eden Saner,çalışan yabancı uyruklu işçilerin tümünün sorumluluğunun Kıbrıslı Türk iş adamlarında olduğunun da unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Çalışma Bakanı Saner, sendikaların yasa hakkında bilgileri olmadan fikir yürüttüklerini ve toplumu bilinçli olarak germeye çalıştıklarını  belirterek, "Sendikalar acı üzerinden siyaset yapıyorlar bunu kendilerine hiç yakıştıramadım" dedi.

Bilgi sahibi olmadan yaptıkları açıklamalardan dolayı ise sendikaların toplum tarafından tasvip edilmediklerini de gördüğünü ifade eden Bakan Saner: " Ben eğer yasalara aykırı bir işlem yaparsam o zaman kimsenin bir şey dahi söylemesine gerek kalmadan şapkamı alıp gitmesini de bilirim" şeklinde konuştu.

 




Print
Yayınlanma tarihi: Ara 13, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv