Bakan Çağman, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bakan Çağman , mesajında şu ifadeleri kullandı:

‘‘Covid-19 virüsünün tüm dünyayı sarstığı ve olağan üstü şartlar içinden geçtiğimiz bu dönem; çalışma hayatında iş güvenliği kadar iş sağlığının da ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır. Çalışma yaşamının temel prensibi olan iş sağlığı ve güvenliği , yılda sadece bir hafta yapılan bilinçlendirme ya da farkındalık etkinlikleriyle sınırlı kalacak bir konu değil; her gün, her an , her yerde karşımıza çıkan, hayati önem taşıyan bir olgudur. Bu amaç doğrultusunda başta; işin insana, insanın da işe uygunluğunu sağlamak, ardından çalışma koşullarını yaratmak öncelikli olmalıdır.

Bakanlığımıza bağlı Çalışma Dairesi tarafından 35/2008 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ve ilgili Tüzüklerin uygulamaları ile , işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği takipleri sürekli yapılmaktadır. Ülkemizde "İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti Veren Kişilerin Sertifikalandırılması ve Kuruluşların Yetkilendirilmesi Tüzüğü" uyarınca yetkilendirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının almış oldukları eğitimlere kurumsal bir yapı kazandırmak amacı ile Haziran 2020’de ilgili Tüzük ile ; İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumları yetkilendirilmiştir.

2020-2021 döneminde Bakanlığımız tarafından yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Sınavı sonucunda başarılı olan 47 kişi Çalışma Dairesi tarafından yetkilendirilmiş ve ülkemizdeki yetkilendirilmiş iş sağlığı -güvenliği uzman sayısı 137’e yükselmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu yıl ki 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda; öncelikli olarak çalışan, işveren ve dolaylı olarak toplumumuzun, inşaat ve diğer sektörlerde kişisel koruyucu ekipman kullanımının önemi vurgulamak ve yaygınlaştırmak için bir takım etkinlikler planlamıştır. Bu etkinlikler arasında: İnşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği bilinçlendirme broşürünün toplumun her kesimine dağıtılarak bilinç yaratılması, inşaat sektöründe kişisel koruyucu kullanımının önemine ilişkin animasyon videosu hazırlanması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması amacıyla başta billboardların ve afişlerin hazırlanarak kitle iletişim araçlarından ve sosyal medya mecralarından yararlanılması yer almaktadır.

Ayrıca Çalışma Dairesi müfettişlerimizin Lefkoşa, Güzelyurt, Girne ve Mağusa Sanayi Bölgelerine ziyaretler yaparak, örnekleme usulü ile seçilen işyerlerindeki çalışanlara yaptıkları işe uygun kişisel koruyucu ekipman dağıtımı ve bu ekipmanların kullanımının önemine ilişkin bilgi vermesi planlanmıştır.

Bakanlığımız, tüm ilçelerimizde, 100 ve üzerinde çalışanı bulunan ve 2019’dan bugüne kadar iş kazası olmayan örnek işyerlerine; iş sağlığı ve güvenliği mevzuatımıza asgari yeterlilik göstererek, işyerlerinde iş kazası olmasını önlediklerinden dolayı, teşekkür belgesi verilmesi için de çalışma başlatmıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün başta işveren ve çalışanlarımız olmak üzere toplum genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Önlemenin ödemekten daha ucuz ve insani olduğunu hatırlatarak; tüm işyerlerimizi Covid-19 virüsüne karşı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın gerekliliklerini yerine getirmeye ve önlemleri almaya davet ederken , 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nın, iş kazalarının ve buna bağlı olarak meydana gelen işçi kayıplarının son bulmasına vesile olmasını temenni eder; tüm çalışanlarımıza kazasız, sağlıklı ve güvenli günler dilerim.’’

Dr.Koral ÇAĞMAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Print
Yayınlanma tarihi: May 3, 2021,
Haber Kategorisi: Haberler 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567

Arşiv