Asgari Ücret Saptama Komisyonu Toplandı

Asgari Ücret Saptama Komisyonu Toplandı
Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2023'ün ilk asgari ücretini belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda toplandı.
TAÇOY: "İNSANLARIN SIKINTI ÇEKMEDEN HAYATLARINI SÜRDÜRMESİNİ İSTİYORUM"
Toplantı öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy masanın yerel seçimlerin hemen öncesinde toplanmasını "sıkıntılı" olarak değerlendirdi.
Herkesin kendine göre düşüncesi olduğunu belirten Taçoy, “Yapmaya çalıştığımız, hayata yansıyan, yaşantı içerisindeki olumsuzlukları kaldırmak” dedi.
İnsanların sıkıntı çekmeden hayatlarını sürdürmesini istediğini ifade eden Taçoy, bunu yaparken işveren tarafını da düşünmek zorunda kaldıklarını belirtti. Çalışmaların tartışılarak değerlendirileceğini söyleyen Taçoy: “Bizim arzumuz, Ocak ayında asgari ücretin yürürlüğe girmesidir” dedi.
Bakan Taçoy bir soru üzerine, asgari ücret ile vergilendirme konularını birlikte çalışmak istediklerini ve Ocak ayında geçerli olacak şekilde yeni asgari ücreti belirlemede kararlı olduklarını söyledi. Taçoy, toplantının bugün sonuçlanmasını beklemediğini kaydetti.
SERDAROĞLU: "UCUZ İŞÇİLİĞİN VERİMLİLİĞİ NOKTASINDA CİDDİ BİR GERİLEME VAR"
Masada işçi tarafını temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, bugün itibariyle Türkiye’de asgari ücretin belirlendiğine işaret ederek, gerek Güney Kıbrıs’a giden işçilerin gerekse Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gelen işçilerin olduğunu ancak iş gücünün ülkeden kaçmaya devam ettiğini söyledi.
Ucuz işçiliğin verimlilik noktasında ciddi bir gerilemeye sebep olduğunu belirten Serdaroğlu, sistemin düzeltilerek, asgari ücretin yıllar önceki gibi başlangıç ücreti olması gerektiğini belirtti.
Asgari ücretin başlangıç ücreti olmaktan çıktığını, geçim ücreti halini aldığını belirten Serdaroğlu, "Bunu da göz ardı etmememiz gerek. Toplu İş Sözleşmesi düzeneği olmadığı sürece bunun değişeceğini düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.
Serdaroğlu, "Buradan çıkacak rakam, Türkiye'den gelecek iş gücünü kaçırmamak açısından çok önemlidir" dedi.
İşçilerin Temmuz ayından bu yana hayat pahalılığının altında maaş aldığına dikkat çeken Serdaroğlu, Ünal Üstel'in halkı koruduğunu iddia ettiğini ama bunun doğru olmadığını ifade etti.
Serdaroğlu, bugünkü toplantıdan karar çıkmasını beklemediğini de ifade etti.
ARHUN: "BUGÜN RAKAM AÇIKLAMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"
İşveren temsilcisi Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun ise masanın önümüzdeki hafta toplanmasını beklediklerini, ancak bugün toplanacak olmasının ciddi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Seçim sürecine işaret ederek, hasasas bir dönemden geçtiklerini kaydeden Arhun, “Rakamlara girme düşüncesinde değiliz” diyerek tüm konuların değerlendirileceğini ifade etti.
Print
Yayınlanma tarihi: Ara 23, 2022,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv