ALÜMİNYUM DOĞRAMACILAR BİRLİĞİ DERNEĞİ, GARDİYANOĞLU’NA SORUNLARINI AKTARDI.

ALÜMİNYUM DOĞRAMACILAR BİRLİĞİ  DERNEĞİ, GARDİYANOĞLU’NA SORUNLARINI AKTARDI.

Alüminyum Doğramacılar Birliği  Derneği, Gardiyanoğlu’na Sorunlarını Aktardı.

Ediz Taşkınçay başkanlığındaki Alümüninyum Doğramacılar Derneği temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

 Sektörün sıkıntılarını Bakan Gardiyanoğlu’na aktaran Taşkınçay, sektörde  kayıt dışı işgücü ve haksız rekabetle karşı karşıya olduklarını belirterek denetim için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile her türlü işbirliğine  hazır olduklarını ifade etti.

GARDİYANOĞLU: "HEM  ÇALIŞANI HEM İŞVERENİ KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, sektörün sorunlarını iyi bildiğini kaydederek  en büyük hedefinin kayıt dışı işgücünü  sıfırlamak olduğunu söyledi.

 İçişleri  Bakanlığı ve Polis Muhaceret  ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında  entegre bir şekilde çalışan online sistem ile, yabancı uyruklu çalışanların ülkeye giriş ve çıkışlarının  takip edildiğini  anımsatan  Gardiyanoğlu,  kayıt dışı işgücünü ortadan kaldırmak için denetimlerin daha da artacağını kaydetti.

 Kayıt dışı işgücünün  piyasada devlete karşı yükümlülüğünü layıkıyla yerine getiren  işverenler için haksız rekabat yarattığına dikkat çeken Gardiyanoğlu, 6 Şubat tarihinde Türkiye’de yaratan  deprem felaketinin ardından, Türkiye’den gelen   işgücünün ülkeden ayrıldığını ve ülkedeki ara eleman ihtiyacının üçüncü dünya ülkelerinden gelen  yabancı uyruklu  çalışanlarla karşılandığını belirtti.

 Yurtdışından eleman getirme konusunda  çalışma izin işlemlerini kolaylaştırmak için Bakanlığın Ticaret Odası, Sanayi Odası, Müteahhitler Birliği başta olmak üzere paydaş örgütlerle işbirliği yaptığını ve protokoller imzaladığını söyleyen Gardiyanoğlu, yurtdışından gelen yabancı uyruklu işçilerin  insani şartlarda  ön izinle getirilmesi  amacıyla ilerleyen günlerde yine paydaş örgütlerle bir araya geleceği bilgisini verdi.

 Denetimin bir takım işi olduğunu önemle vurgulayan Gardiyanoğlu, Bakanlık ve paydaş örgütlerin işbirliği ile denetimlerin daha etkin hale getirileceğini belirtti.

" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak hem çalışanı hem  işvereni korumak  en asli görevimiz" şeklinde konuşan Gardiyanoğlu, "Hassasiyetle  kayıt dışı işgücünü  sıfırlamak için çalışacağız, kararlıyız " ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 28, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Devamını oku
3
BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

İŞVERENLERİMİZİN DİKKATİNE: 5 VE ÜZERİ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE BANKA ÖDEME ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

Devamını oku
456
“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Devamını oku
78
9
KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle, Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

Devamını oku
10
“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
“Toprağa hayat, geleceğe nefes oluyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje; tarım ve turizm alanında kadın iş gücünü desteklemeyi, üretime katılımı artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Kadın emeğinin güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde Beyarmudu Belediyesi ev sahipliğinde fidanlar toprakla buluştu.
Devamını oku
1112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Arşiv