AFTAN YARARLANMAK İSTEYENLER İÇİN SON ŞANS !!!

Aftan yararlanmak isteyenler için son şans

Çalışma ve Muhaceret Affı  27 Ocak 2017’de sona eriyor.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner,  "Yabancıların Çalışma İzinleri Değişiklik Yasası"  ile "Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasası"  kapsamında yürürlüğe giren Çalışma ve Muhaceret Affı’nın 27 Ocak 2017 Cuma günü sona ereceğini açıkladı.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner ‘in açıklaması şu şekilde:

" Ekonomik örgütlerden gelen  yoğun talepler üzerine  ülkemizdeki çalışma yaşamında yer alan  sıkıntıların düzenlenmesi  ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla   Bakanlığımız  ve İçişleri Bakanlığı’nın koordineli çalışması sonucu,   29 Kasım 2016  tarihli  Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren  Çalışma ve Muhaceret Affı,  27 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

29 Kasım 2016’dan  itibaren 60 gün süreyle geçerli olan  Çalışma  Affı’ndan bugüne kadar  237 işveren  yararlanmış ; 274, 797 TL tutarında para cezası ödenmiştir.

Muhaceret Affı’ndan ise Yasa gücünde  kararname  olarak yürürlüğe girdiği dönemde 2701   kişi;  Yasa değişikliği  olarak yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar ise  2547  kişi olmak üzere toplam  5,248 kişi yararlanmıştır.

Yürürlüğe giren her  iki aftan yararlananların sayısı  Bakanlığımız tarafından aftan yararlanması  tahmin edilen  kayıtdışı çalışan  sayısı ile  örtüşmekte bu da Bakanlığımızın   çalışma yaşamının kontrol edilmesi ve   kayıtdışı durumda bulunanların kayıt altına alınması   amacıyla   yapılan af düzenlemesine verdiği önceliğin ne kadar doğru olduğunu  gözler önüne sermektedir.

Aftan Kimler Yararlanabilir

Çalışma ve Muhaceret  Affından ; KKTC’de çalışma izinsiz ve iş kurma izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan yabancı uyruklular; yurtdışına vize cezalı çıkış yapan yabancı uyruklular ve kayıt dışı çalışırken yakalanıp ihraç edilen yabancı uyruklular ile KKTC’de ziyaretçi izinsiz ve ikamet izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup, vize cezası oluşan yabancı uyruklular yararlanabilir.

Ülkemizde kayıtdışı durumda bulunanlar ,  af kapsamında, yurtdışına çıkış yaparak bir asgari ücret  ödemeleri halinde  ya da yurtdışına çıkış yapmadan ,   İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne 1 Asgari Ücret’e  ek olarak 250 TL ödeyip aftan faydalanarak 45 günlük ziyaretçi izni  alabilirler.

 

Yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar ise ; KKTC’ye giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret tutarında ceza ödemesi halinde aftan faydalanabilir ve 45 günlük ziyaretçi izni alabilir.

Afla ilgili bilgi almak isteyenler,   Bakanlığımıza bağlı 102 İhbar Hattı’nı  arayarak bilgi alabilirler.

Kayıtdışı durumda bulunanlara bu affın Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen son af düzenlemesi olduğunu bir kez daha hatırlatarak ,  27 Ocak 2017’de sona erecek  aftan yararlanmaları için çağrı yapıyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ilerleyen günlerde çalışma  hayatı  ile uyumlu yeni düzenlemeler  yaparak ve mevcut düzenlemeleri etkinleştirerek    iş yaşamında kayıtdışılığa müsamaha göstermeyecektir. "

H. Ersan SANER

BAKAN

 

 


Print
Yayınlanma tarihi: Oca 23, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv