Özel Gereksinimli Gençler Gösterileriyle Göz Doldurdu

Özel Gereksinimli Gençler Gösterileriyle Göz Doldurdu
TAÇOY ENGELLİ BİREYLERİN  ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ İKİ GELİŞMENİN MÜJDESİNİ VERDİ 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerin sonuncusunu dün gece YDÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.
Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi, Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi ve Girne 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden gençlerin  gösterileri ile yine göz doldurdu. 
Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ,bakanlık bürokratları  ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.   
 
TAÇOY”ENGELLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLEN VATANDAŞLARIMIZIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKIYOR”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Engelliler Haftası'na denk gelen iki önemli gelişmenin de müjdesini verdi. Devlette engelli olarak istihdam edilen vatandaşların belli bir bareme kadar yükselebildiğini ifade eden Taçoy, hazırlanan yeni yasa tasarısı ile  engelli vatandaşların önlerinin artık açılacağını  kaydetti. Konu ile ilgili yasa tasarısını  meclise sevk ettiklerini dile getiren Bakan Taçoy, Engelli olarak devlete istihdam edilen kişilerin  artık 16’ıncı bareme kadar yükselebileceğini vurguladı. 
 
TAÇOY:” ENGELSİZ YAŞAM EVİ ÇOK YAKINDA AÇILACAK”
 
Bakan Taçoy Engelsiz Yaşam Evi’nin de çok yakın bir zamanda açılacağının haberini vererek  eksikliklerin Merkez Bankası’nın katkıları ile tamamlanacağını açıkladı. 
Vakıflar İdaresi ile birlikte yeni bir  yönetim kurulu atanacağını da kaydeden Taçoy, Engelsiz Yaşam Evi’ni bir an önce kullanıma sunmak için çalıştıklarını ve sona yaklaştıklarını dile  getirdi.
 
Bakan Taçoy “Engelli bireylerimiz sadece 10-16 Mayıs haftasında değil, devamlı hatırlanması gerekir” diyerek, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı merkezlerde eğitim gören gençleri  sosyal içerikli bu geceye hazırlayan eğitmenlere ve organizasyona katkı koyan herkese teşekkür etti.
 
TATAR:  “BİZLERİN YÜREĞİ HER ZAMAN SİZLERLE”
 
Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar da konuşmasında, böyle özel bir gecede bulunmaktan son derece memnun olduğunu  dile getirerek gençlerin mutluluğunu  görmenin kendisini  daha da  mutlu  ettiğini kaydetti.
 
“Bizlerin yüreği hep sizlerle” diyen Tatar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Hasan Taçoy’un engelli bireyler için büyük gayret gösterdiğini belirterek Taçoy’a  teşekkür etti. 
 
Konuşmaların ardından Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi, Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi ve Girne Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden gençler gösterilerini sundu.
 
Gençler, Şampiyon Meleklerimizi de unutmadı ve gösterilerine onları anarak başladı. Gençlerin birbirinden renkli gösterileri büyük beğeni topladı.
Print
Yayınlanma tarihi: May 17, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv