ÇSGB, depremde ailelerini kaybeden çocuklara yönelik koruyucu aile uygulamasına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

ÇSGB, depremde ailelerini kaybeden çocuklara yönelik koruyucu aile uygulamasına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi neticesinde ailelerini kaybeden çocuklara yönelik koruyucu aile uygulamasına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Uygulamanın sadece Türkiye’deki koruyucu aile çalışması ile ilgili olduğu ve KKTC için geçerli olmadığının vurgulandığı açıklamada, Türkiye’den çocukların geldiği ve evlat edindirilebileceği yönünde haberlere itimat edilmemesi istendi.

Türkiye’den gelen çocuklar için yardım toplandığı yönünde bilgi kirliliğinin oluştuğu ve bu gibi girişimlere itibar edilmemesi istenen açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere itimat edilmemesi uyarısında bulunuldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

''Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle deprem bölgelerinde kimsesiz kalan çocukların ülkemize getirildiğine ve bu çocuklara güvenilir aileler arandığına dair sosyal medyada paylaşımlar yapıldığı konusunda Bakanlığımıza bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi’ne çeşitli ihbarlar gelmektedir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve bilgi kirliliği yaratmamak açısından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir açıklama yapma gereği duymuştur.

Deprem bölgesinden henüz ülkemize getirilmiş kimsesiz bir çocuk bulunmamakla birlikte, Bakanlığımıza bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi olası her türlü duruma karşı hazırlıklarını yapmaktadır.

Sadece Türkiye Cumhuriyeti uyruklular, Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet etmeleri koşuluyla “Koruyucu Aile” olmak için başvuru yapabilmekte ve bu başvurularını E-Devlet üzerinden gerçekleştirmektedir. Depremzede çocuklarımız için Koruyucu Aile uygulaması KKTC için geçerli değildir. Türkiye’den depremzede çocukların ülkemize geldiği ve evlat edinilebileceği yönündeki haberler, bu bağlamda gerçeği yansıtmamaktadır. Bununla ilgili haberlere ve yardım toplayanlara itimat edilmemesi, bu haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının Bakanlığımız bünyesinde hayata geçirilen 0542 863 4444 numaralı Sosyal Hizmetler Dairesi Acil Durum Hattı’na iletilmesi önemle rica olunur.

 Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız için, Bakanlığımız bünyesinde, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı PDRAŞ Birimi, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Çocuk, Ergen ile Yetişkin Psikiyatrları ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin de içinde bulunduğu bir çalışma grubu oluşturulmuş ve destek çalışmaları ivedilikle başlatılmıştır.

Ülkemizde yüksek öğrenim gören depremzede üniversite öğrencilerimize de sosyal ve ekonomik yönden destek olunması ile ilgili olarak Bakanlığımız üniversitelerimiz ile işbirliği çalışması başlatmıştır.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nden destek almak isteyen yurttaşlarımız, 0542 863 4444 numaralı Sosyal Hizmetler Dairesi Acil Durum Hattı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirlikleri ile irtibata geçerek, Sosyal Hizmetler Dairesi Facebook Sayfamıza mesaj atarak bilgi alabilirler.''

Sosyal Hizmetler İrtibat Numaraları:

Sosyal Hizmetler Dairesi Acil Durum Hattı : 0542 863 4444

Sosyal Hizmetler Dairesi Lefkoşa: 228 76 90- 228 79 94

Sosyal Hizmetler Dairesi Gazi Mağusa:366 53 36- 366 03 75

Sosyal Hizmetler Dairesi Yeni İskele:371 28 53- 371 34 50

Sosyal Hizmetler Dairesi Girne: 815 21 13 - 815 67 44

Sosyal Hizmetler Dairesi Güzelyurt:714 21 36 -714 27 88

Sosyal Hizmetler Dairesi Lefke:728 74 43-728 74 49

Sosyal Hizmetler Dairesi Yeni Erenköy: 374 49 97

Sosyal Hizmetler Dairesi Akdoğan: 377 73 13- 377 76 75

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 11, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1
BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

BAKAN HASİPOĞLU'NUN 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu'nun 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Hasipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazinesi, toplumumuzun umudu ve yarınlarımızın teminatıdır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, tüm çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; sağlıklı, güvenli, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
Devamını oku
23
"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR VE GENÇ ERİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASYON İLE TAHLİYE SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ceza infaz kurumunda bulunan 16-24 yaş arası KKTC vatandaşı çocuk ve genç erişkinlerin rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve tahliye sonrasında topluma uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Devamını oku
4567
89101112
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER "ENGELLERİ AŞ HAYATA KARIŞ" ETKİNLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de “Engelleri aş, hayata karış” etkinliği düzenlendi.

Devamını oku
1314
1516
İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

İRFAN NADİR REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE İLK KARNE SEVİNCİ

HASİPOĞLU ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN KARNE HEYCANINA ORTAK OLDU

Devamını oku
17
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla önemli iş birliklerine ve projelere imza atıyor.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345

Arşiv