Çocuk “Sevgi Evi” Projesi İçin Protokol İmzalandı…

Çocuk “Sevgi Evi” Projesi İçin Protokol İmzalandı…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı arasında, devlet himayesindeki çocukların temel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yaşam alanı olarak inşa edilecek “Sevgi Evi” projesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman ile Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İçim Kavuklu imza koydu.

Söz konusu protokol, Çocuk Sevgi Evi’nin bir yaşam alanı olarak inşa edilebilmesi için gerekli proje işlerini, binaların inşaatını, binaların iç ve dış dekorasyonunu, mobilya ve temel donanımların teminini ve arazi peyzajını kapsıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Tangül Çağıner Vakfı işbirliğinde hayata geçecek projeden 0-18 yaş arası korunmaya muhtaç çocuklar yararlanacak.

Dr. Koral Çağman: “Korumaya Muhtaç Çocuklarımızın Toplumda Sağlıklı Bireyler Olarak Yetişmesini Amaçlıyoruz…”

İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, Tangül Çağıner Vakfı ile işbirliği içerisinde inşa edilecek Sevgi Evi projesi ile kimsesiz çocuklarla ihtiyaçlı tüm varlıklara gerekli yaşam alanını sunarak, toplumda sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini amaçladıklarını söyledi.

Çocukların yetenek ve potansiyellerini geliştirebilecekleri, destek eğitimleri alabilecekleri programların yer alacağı bir Sevgi Evi inşa edileceğini dile getiren Bakan Çağman, “Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından bakanlığımıza verilen bir arazi üzerine çocuklarımızın daha mutlu ve geniş bir ortamda sosyalleşebilecekleri bir alanın inşa edilmesine katkı koyacak olan Tangül Çağıner Vakfı’na teşekkür ederiz” dedi.

Tüm vatandaşların kimsesiz çocuklara yönelik aynı özveri ve güzel düşünce ile yaklaşım gösterebilmesini temenni eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, işbirliğinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Tangül Çağıner: “ Bütün Çocukların Eşit Şartlara Sahip Olmasına Önem Veriyoruz…”

Tangül Çağıner Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İçim Kavuklu da, Sevgi Ev’leri projesi ile bütün çocukların eşit olacağına inandığını dile getirerek, devlet koruması altındaki çocukların da benim evim, benim odam, benim annem diyebileceği bir yaşam alanına sahip olacağını söyledi.

Annesi Tangül Çağıner’in etrafına sevgi saçan, fedakâr, yardımsever ve çocuklara merhamet gösteren bir kişiliğe sahip olduğunu dile getiren İçim Kavuklu, annelerinin misyonunu kurumsal olarak sürdürebilmek için Tangül Çağıner Vakfı’nı kurduklarını anlattı.

Vakfın “Çocuklar mutlu, bizler umutlu” sloganı taşıdığını aktaran Kavuklu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan istişareler sonucunca devlet koruması altında olan çocukların sayılarının artması ile yaşam alanlarının yetersiz kaldığını gözlemlediklerini ve Vakıf olarak yeni bir yaşam alanı inşa edilmesi için işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Bayram öncesi çocuklara bir bayram hediyesi olması bakımından da bu işbirliğinin önem taşıdığını ifade eden İçim Kavuklu, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman ile Sevgi Evi’nin inşasının yapılması için bakanlığa tahsis edilen arazi için Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne teşekkür etti.

Print
Yayınlanma tarihi: May 7, 2021,
Haber Kategorisi: Haberler 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28293031
1234567

Arşiv