Çeler, Türk Dünyası Kadın Platformu temsilcilerini kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Türk Dünyası Kadın Platformu Başkanı İlhama Novruzova ve Zaid Nahmatov, KKTC’nde bulunmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.
Platformun çalışmaları ve faaliyetlerini Bakan Çeler’ ile paylaşan Novruzova, 5 Eylül’de İstanbul’da ‘Türk Dünyası Kadın Platformu’nu oluşturduklarını ve , platformda KKTC ve Azerbaycan’ın da olduğu Türk dünyasına ait altı ülkenin katılımcılarının yer aldığını söyledi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kadına yönelik şiddet, çocuk ve aile konularında işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Novruzova, projeleri hakkında Çeler’e bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de konuşmasında , Türki devletlerindeki kadınların işbirliği yapmasının ve görüş alışverişinde bulunmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bakanlığının kadın, çocuk ve aile politikaları ile projeleri hakkında Platform temsilcilerine bilgi veren Çeler; kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Lefkoşa Surlariçi, Maraş ve Karpaz gibi sosyal risklere açık bölgelerde yaşayan kadınların hem sosyal hem de ekonomik yönden desteklenmesi için TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Çeler, üç bölgeye kreş açmayı hedefledikleri belirtti.
Print
Yayınlanma tarihi: Eki 12, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv