ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İLE KIBRIS TÜRK BAROLAR BİRLİĞİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ UZATILDI.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İLE KIBRIS TÜRK BAROLAR BİRLİĞİ ARASINDA  İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ UZATILDI.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İLE KIBRIS TÜRK BAROLAR BİRLİĞİ ARASINDA EKONOMİK GÜCÜ YETERSİZ ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA HUKUKİ DESTEK VERİLMESİNE YÖNELİK İMZALANAN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ UZATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında ekonomik gücü yetersiz şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik imzalanan iş birliği protokolü uzatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yer alan protokol imza töreninde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı imza koydu.

2018 yılından beri yürürlükte olan protokol; şiddete, cinsel sömürüye veya istismara maruz kalan, boşanma davası açmak için yeterli maddi imkanı bulunmayan kadınlara; koruma emirlerinin alınması ve boşanma davalarının açılıp yürütülmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla ve onayıyla ücretsiz adli yardım desteği sağlanmasına imkan tanıyor.

Adli yardım desteği kapsamında, ekonomik gücü yeterli olmayan şiddet mağduru kadınlara Kıbrıs Türk Barolar Birliği tarafından Aile (Evlenme Ve Boşanma) Yasası kapsamında yapılan koruma emri başvuruları, istidaları ve boşanma davaları hususunda hukuki destek veriliyor.

Protokol imza töreninde konuşan Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Birlik ile Bakanlık arasında süren işbirliğinin adli yardım bakımından örnek teşkil eden çalışmaların yaygınlaşmasında önemli olduğunu dile getirdi ve ülkemizde tam anlamıyla daha geniş bir adli yardım sistemi kurulmasını diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında, beş yıldır Barolar Birliği ile devam eden işbirliğinin ihtiyaç duyulan başka alanlarda da hayata geçirilmesi için ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet konusunda toplumun daha duyarlı ve bilinçli olmasının önemli olduğuna işaret eden Taçoy, ilerleyen günlerde Bakanlığı tarafından kadının toplumdaki yeri ile ilgili, bir takım çalışmalara başlayacaklarını , sivil toplum örgütleriyle dayanışma içinde bu işbirliğini daha da ileriye taşımayı arzuladıklarını söyledi.

Protokolün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bugüne kadar 176 şiddet mağduru kadına Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından ücretsiz adli yardım desteği sağlandı.

Adli yardım desteğine nasıl başvurulabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü ve Şubelerine ya da Bakanlık Sosyal Medya hesaplarına başvurarak adli yardım desteği konusunda bilgi alınabilir.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 6, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 8 Mart’a Özel Panel: “Dijital Alanda Kadın Olmak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Devamını oku
3
BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

İŞVERENLERİMİZİN DİKKATİNE: 5 VE ÜZERİ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE BANKA ÖDEME ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

Devamını oku
456
“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

“DİJİTAL ALANDA KADIN OLMAK” KONUŞULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında dijital mecralarda kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Devamını oku
78
9
KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

KADIN EMEĞİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle, Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

Devamını oku
10
“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
“Toprağa hayat, geleceğe nefes oluyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje; tarım ve turizm alanında kadın iş gücünü desteklemeyi, üretime katılımı artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Kadın emeğinin güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde Beyarmudu Belediyesi ev sahipliğinde fidanlar toprakla buluştu.
Devamını oku
1112131415
16
ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ:31 Mart 2026

Bakanlığımıza bağlı Çalışma Dairesi’nden nakdi yardım almakta olan engellilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoklama bildirgeleri gönderilmiş olup, bu bildirgelerin en geç 31 Mart 2026 tarihine kadar Çalışma Dairesi Bölge Amirlikleri veya Büroları’na ulaştırılması gerekmektedir.

Devamını oku
17
Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan  PERSONELİN Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutladı.

Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan PERSONELİN Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutladı.

Her yıl Mart ayının üçüncü Salı günü kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan  Hasipoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Şube ve Kaza Amirleri ile makamında bir araya geldi.

Devamını oku
18
HASİPOĞLU:"ÇANAKKALE RUHU, DOĞU AKDENİZ’DEKİ VARLIĞIMIZIN TEMİNATIDIR"

HASİPOĞLU:"ÇANAKKALE RUHU, DOĞU AKDENİZ’DEKİ VARLIĞIMIZIN TEMİNATIDIR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümünde Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenen uluslararası anma törenlerine katıldı.

Devamını oku
19202122
23
DOWN SENDROMLU GENÇLER FARKINDALIK GÜNÜ’NDE CUMHURİYET MECLİS’İNİ ZİYARET ETTİ

DOWN SENDROMLU GENÇLER FARKINDALIK GÜNÜ’NDE CUMHURİYET MECLİS’İNİ ZİYARET ETTİ

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında anlamlı ve renkli bir etkinliğe imza atıldı. Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı merkezlerde eğitim alan Down sendromlu gençler, Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret ederek hem farkındalık yarattı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Devamını oku
2425
HASİPOĞLU: ''GENÇLERİN MAAŞININ 20 BİN TL'SİNİ DEVLET KARŞILAYACAK''

HASİPOĞLU: ''GENÇLERİN MAAŞININ 20 BİN TL'SİNİ DEVLET KARŞILAYACAK''

 

 

 

HASİPOĞLU: ''GENÇLERİN MAAŞININ 20 BİN TL'SİNİ DEVLET KARŞILAYACAK''
 
Devamını oku
26
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YENİ DÜZENLEME

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YENİ DÜZENLEME

ÇALIŞMA İZİNLERİNDE SÜRE AŞIMI BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEK
Yabancı uyruklu kişilerin istihdamına ilişkin çalışma izni işlemlerinin daha etkin, düzenli ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni bir düzenleme hayata geçirmiştir.
Devamını oku
272829
303112345

Arşiv