Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için araştırma programı başlatıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için  araştırma programı başlatıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için  araştırma programı başlatıyor.

TC Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı Aile ve  Toplum Hizmetleri Dairesi tarafından  yürütülen  Türkiye Aile  Araştırması  bünyesinde hayata geçirilen Türkiye Aile Araştırması’nın (TAYA) anket soruları örnek  alınarak yapılacak araştırmalar neticesinde çıkan başlıklar, KKTC’de  zaman içinde yaşanan  toplumsal dönüşümlerin analiz edilmesinde kullanılacak.

Son yıllarda yaşanan hızlı toplumsal değişimle birlikte ortaya çıkan sosyal risklerin analiz edilmesini amaçlayan araştırma programı ile bu analizlerden çıkacak sonuç ve öneriler doğrultusunda, Sosyal Hizmetler Dairesi koordinatörlüğünde politika ve eylem planı üretilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşarı Ecevit Alper başkanlığında bir çalışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi,  Uluslararası Kıbrıs  Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi temsilcileri ile Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper, üniversitelerin ve paydaş örgütlerin katkısı ile, ülkenin değişen koşullarını göz önünde tutarak; evlilik, boşanma, kadının toplumdaki yeri, hukuksal tanımlama, yaşlılık, özel gereksimli bireyler, çocuk ve destek mekanizmaları (ebeveynlik  eğitimi), vb., başta olmak üzere toplumu zaman içinde etkileyen dönüşümleri  tespit etmek için için  geniş çapta bir araştırma yapmak istediklerini kaydetti.

Üniversitelerin bu konuda vereceği destek ve katkıyla, Bakanlık olarak  toplum huzuruna ve gelişimine engel  teşkil eden noktalara  dokunmayı amaçladıklarını kaydeden Alper, oluşturulacak araştırma soruları ile  Kıbrıs Türk toplumunun psikososyal  ihtiyaçlarının analiz  edileceğini söyledi. Alper, Bakanlığın üniversitelerle işbirliği içinde yol haritası belirlemek için bu çalışmanın başlatıldığını ifade etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 14, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv