Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne Ziyarette bulundu:


Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği binasında gerçekleşen ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, Kıbrıs Türk Ortopedik  Engelliler Derneği Başkanı Günay Kibrit tarafından karşılandı.

Ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Özden Keser, Çalışma Dairesi Özel İstihdam Şube Amiri Sencan Şah İpcioğlu da hazır bulundu.

İlk sözü alan KTOE Derneği Başkanı Günay Kibrit, özellikle Kordinatör Bakan Olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan’ı H. Ersan Saner’in göreve geldiği ilk günden beri  engelliler konusunda kısa zamanda büyük  mesafe kaydettiğini, özellikle Engelsiz Yaşam Evi konusunda çok hassas davrandığını, dundan dolayı kendisine bir engelli olarak şahsı  ve derneği adına ayrıca teşekkür ettiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kibrit, bu tip çalışmaların ve adımların daha etkili şekilde olması için Bakan Saner’den talepleri olduğunu söyleyerek, özellikle Hükümetle yapılan görüşmelerde gerek ‘Engelliler Dairesi’ olsun, gerekse Mimarlar Odası’nın hazırlamış olduğu “ engelli satandartlarının fasıl 96 maddesi”nin altına, bir tüzük olarak yerleştirilmesi noktasında kendilerinden yardım beklediklerini, bunun engelliler için bir milat olacağını ve Kordinatör Bakan olarak Saner’den insiyatif almasını beklediklerini söyleyerek bu konuda kendilerine güvendiklerini söyledi.

KTOE Derneği olarak misyonlarının, engelli vatandaşları hayatın içerisine katmak ve toplumla birlikte herşeyi paylaşabilmelerini sağlamak olduğunu belirten Kibrit, bu noktada ciddi anlamda dernek olarak farkındalık yarattıklarına inandığını söyledi.

Kibrit, herşeyi Devlet’ten beklemenin kolaycılığa kaçmak olduğunu belirterek,  sivil toplum örgütü olarak üstlendikleri bu görevde ,580 üyemiz ve vatandaşlarımızla gerek “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon” hizmeti , gerek “Ortez Protez”hizmeti , gerekse” psikolojik danışmanlık” hizmeti ile üyelere yönelik “Eğtim Hizmetleri” olsun, ücretsiz ulaşım ağıyla adanın her noktasındaki engellilerin, derneğe gelerek veya kendi hayatlarındaki sosyal aktivitelere taşınması ve katılması  noktasında tamamen ücretsiz olarak destek sağladıklarını ve bununla övündüklerini  söyledi.

Bunların yanında Mesleki Eğitim Ünitesi binasının açılacağını, binanın tamamlandığını yalnızca iç teçhizatının yapılmasının beklendiğini  belirterek sponsorlara teşekkür etti.

Kibrit, istihtam bekleyen 600’e yakın engellinin olduğunu, bu kişilerin devlete veya  son yapılan teşvik edici Yasayla birlikte özele istihdam edilmelerini,  fakat sadece santral operatörü veya kapıcı olarak deil, mezuniyet veya mesleklerine uygun olarak çalıştırmalarını istediklerini belirterek bu konuda Bakan Saner’den destek istedikleri söyledi.

Ziyarette söz alan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’de, öncelikle ziyaretin amacının ortak sorunları olan engelli sorunlarını birlikte nasıl çözeceklerini ve ortak bir yol nasıl hazırlayacakları olduğunu belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ekip olarak burda bulunulduğunu, bunun  çok önemli olduğunu söyleyerek kendilerini sıcak ve samimi bir ortamda karşıladıkları için Kibrit’ teşekkür  etti.

Saner, doğal olarak beklentilerin her zaman olduğunu, fakat herşeyin Devlet’ten   beklenmemesini , herşeyin sivil toplum örgütleriyle birlikte istişare ederek ortak bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi ve  bu konuda KTOE Derneğini taktir ettiğini ifade etti.

 Bakan Saner,kendisinin  göreve geldiği Nisan 2016 ayında ilk gün önünde bulduğu Engelsiz Yaşam Evi sorununa değinerek,  Engelsiz Yaşam Evi’nin 29 Aralık 2015 te ihale edilmiş olmasına rağmen  arazi problemi yüzünden inşaatın durmuş vaziyette olduğunu, başta Başbakan olmak üzere kendilerinin de Bakanlık olarak bu konuya duydukları hassasiyetten dolayı, ilk gündem maddesi olarak bu konuyu gündeme aldıklarını, yapılan girişimler ve uğraşlar sonucunda, 2 ay gibi kısa sürede gerekli kararların mahkeme tarafından üretilmesinden sonra yapımına tekrar başlanmış ve şu an Engelsiz Yaşam Evi’nin yapımı son sürat devam etmektedir dedi.

Engelli İstihtamı konusuna da değinen Saner, bu konuda Yasa’nın olmasına rağmen, henüz arzu edilen noktada olmadıklarını ancak Sayın Başbakan’ın da bu konuya gösterdiği hassasiyetin ortada olduğunu ve bu yıldan itibaren Hükümet olarak bu konuya daha çok ağırlık vereceklerini belirtti.

Bunların yanında Saner,’ Engelliler Dairesi’ni Bakanlığımız altında kurulmasını sağlamak amacı ile,  Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlık’ları ile görüşmeler tamamlanmış olduğunu,  önümüzdeki günlerde  Bakanlık Müsteşar’ı önderliğinde ortak bir payda da birleşilmesi adına sizlerin de katılacağı ve görüşlerinizin alınacağı  bir toplantı düzenleneceğini söyledi.  Bu dairenin görev süreleri içerisinde tamamlanmasının en büyük arzusu olduğunu da sözlerine ekledi.

Saner, Devlet olarak herşeyi yalnız yapabilmenin mümkün olmadığını bu noktada sivil toplum derneklerine çok büyük işler düştüğünü belirtti.

Engellileri sadecedünya  Engelliler gününde hatırlamadıklarını belirten Saner, 3 Aralık dünya engelliler haftasını beklemek yerine, şimdiden derneğe ziyaret gerçekleştirdiklerini, hem iade i ziyaret hem de sorunları yerinde tesbit ettiklerini söyledi.

Saner, Engelsiz yaşam derken “İçişleri Bakanlığı ile istişare ederek hareket edilmesi gerektiğini çünkü Belediye’lerin içişleri Bakanlığı’na bağlı olduklarını, dolayısı ile ülkenin engellerle dolu olduğunu, bunları sadece engelli vatandaşlar olarak düşünmememiz gerektiğini örneğin, bebeği olan anne babalar da çocuğunu bir noktadan diğer bir noktaya taşırken engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılarla karşılaşabiliyor veya yaşlı bireyler ayni güçlükleri yaşayabiliyor diyerek, bu bir toplumsal sorundur dedi. Bundan dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın katalizör Bakanlık olarak göreve devam edeceklerini söyledi.   

 Konuşmasının Sonunda Bakan Saner, bu ziyaretlerin sıklaşarak devam etmesini, her zaman bu gibi Sivil Toplum Dernekleri’ni yanlarında görmek istediklerini, bu birliktelik ülkedeki tüm engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olacağına inandığını belirterek, tekrardan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 14, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv