Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Lapta Huzurevi’ni ziyaret etti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Lapta Huzurevi’ni ziyaret etti.

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ,  Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt’un  da Bakan Saner’e eşlik ettiği ziyarette, Saner  huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet etti ve hediyeler verdi.

Lapta Huzurevi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Bakan Saner: "Bugün Yaşlılar Haftası dolayısıyla Lapta Huzurevi’ni ziyaret etmek için burdayız. Bizleri bugüne getiren, buralara taşıyan bize göre daha  yaşlı olan insanlarımızdır. Onların burada en iyi şekilde  bakılması ve hayatlarını idame ettirmeleri bizim sorumluğumuzdadır. Bakanlık olarak Sosyal Hizmetler Dairemiz  çerçevesinde bu sorumluluğu  en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.  Bakanlık olarak 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında  yaşlılarımız için her ilçede değişik etkinlikler ve özel programlar hazırladık. Onlarla hafta boyunca  birlikte olarak, onları unutmadığımızı, onlara olan  vefa borcumuzu bir kez daha ifade etmeye çalışacağız. " şeklinde konuştu.

Yaşlıları hatırlamayı yalnızca bir haftaya ya da tek bir güne sığdırmanın doğru olmadığına vurgu yapan Saner, " Her zaman elimizden geldiğinde buraya gelmeli,onların hatırlarını sormak ve  kendilerine verilen hizmetten mutlu olup olmadıklarını sorgulamalıyız." ifadelerini kullandı.

Saner’den Yeni Huzurevi Müjdesi

Lapta Huzurevi’nin  günün koşullarını yerine getiremediği için yaşlılara hizmet veremediğine işaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, yaşlılara   modern bir huzurevi  binası  kazandırmak için  çalışmalarını tamamladıklarını ve  proje yarışmasına çıkılacağını söyledi.  Yeni huzurevi binasının alt yapı maliyeti için  gerekli olan bütçeyi 2017 bütçesine dahil ettiklerini belirten Saner,  " Bakanlık olarak kararlıyız eğer Lapta halkı da  aynı duyarlılıkla bize destek verirse, kararlılıkla yeni huzurevini hizmete kazandıracağız " dedi.

"Yine Yaşlılar Haftası gelecek,  siyasilerden demeçler verilecek " eleştirilerine de  yanıt veren Saner:  Dün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı’nda söylediğimiz neyse, aynısını huzurevi konusunda da yineliyorum. Kararlılıkla  Huzurevi projesi konusunda ilerleyeceğiz. Salı günü,  Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü ile teknik bir inceleme yapmak için Türkiye’de huzurevlerini  ziyaret edeceğiz. Döndüğümüzde Kıbrıs Türk Mimarlar ve Mühendisler  Odası Birliği ile birlikte açacağımız proje yarışması ile   Lapta bölgesinde , kendi mimar ve mühendisimizin tasarlayacağı yeni bir huzurevi binası yaşlılarımızın hizmetine  sunulacak ." şeklinde konuştu.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 17, 2017,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv