Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.


 

Toplumları, nesilleri meydana getiren, onları doğuran ve büyüten, topluma kazandıran  kadındır. Kadın, sağlıklı, huzurlu, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde en önemli ve temel unsurlardan bir tanesidir.

 

1977 yılında  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’da alınan bir kararla , her yıl,  8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak kutlanmaktadır.Bakanlık olarak temel felsefemiz kadınlarımızın yılda bir gün,  günü birlik sözler, yarına hatırlanmayacak vaatler ve süslü cümleler  kurarak  hatırlanması değil;  eşitlikçi ve özgürlükçü bir anlayışla kadınlarımızın her gün hatırlanmasını sağlamaktır.

 

Bu bağlamda Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak ;   8 Mart Dünya  Kadınlar Günü’nün  ülkemizdeki ve dünyadaki kadın sorunlarına dikkatin çekildiği  ve  tüm dünya kadınlarının eşitlik, güvenlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelede sorunlarının çözümü noktasında somut adımların  atıldığı  önemli bir tarih olması gerektiğine inanıyoruz.

 

İnsanların kadın veya erkek diye sınıflandırılması bütüncül bir yaklaşıma ters olmasına rağmen , pek çok problemin cinsiyet farkından değil toplumsal düşünce yapısından kaynaklandığı gerçeğinden hareketle;  kadın erkek ayrımını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Çünkü insanoğlu  kızını da oğlunu da aynı toplumda yetiştiriyor, kalıpları ve tabuları aynı toplum zihniyeti aşılıyor.

 

Toplumda kadın; annedir, şefkattir, özverinin simgesi, ailenin temelidir. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır.  Şehirlisi, köylüsü, yaşlısı, genci, her kadın  hayatın her alanında vardır. Kadınlarımız; siyasette, iş dünyasında, evimizde, sokağımızda her yerde,  var olmaya da devam edecektir.

 

Kadınlarımızın hayatın her alanında eşit, özgür ve adil bir şekilde yerlerini alması;  maruz kaldıkları  fiziksel ve ruhsal şiddet başta olmak üzere  yaşadıkları  her türlü olumsuzluğun giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak  canla başla çalışsak da; daha söylenecek sözümüzün, yürünecek yolumuzun ve alınacak hayli mesafemiz olduğunun bilincindeyiz. Bu çerçevede kadın haklarını daha iyiye ve ileriye taşımak için her türlü fiziki altyapı ve yasal düzenlemeyi  sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde hayata geçirmek arzusundayız.

 

Kadınlarımızın iş yaşamına katkılarını arttırmak ve AB ülkeleri arasında bulunduğumuz konumdan daha ileriye gidebilmek için Bakanlık olarak ‘’Kadının İş Yaşamına Katkısı’’ konusunda bir takım projeleri hazırlamış ve en  kısa zamanda Kadınlarımızla paylaşma noktasına gelmiş bulunmaktayız. Kadınlarımızın kendi kendilerinin patronu olabileceği veya kooperatifler kurararak üretime dahil olabilecekleri her türlü imkan en kısa zamanda kadınlarımızla paylaşılacaktır.

 

 İlk defa bu yıl  Bakanlığımız tarafından 1.si düzenlenecek olan  " Kadına Yönelik  Şiddetle Mücadele Çalıştayı "nda,   kadına yönelik yaşanan şiddet olgusu  ve bunun yarattığı toplumsal sorunlar bilimsel  olarak ele alınacaktır. Çalıştay sonucunda  elde edilen bilimsel veriler ışığında, kadına yönelik şiddetle  mücadele eylem planı oluşturularak, Bakanlığımız tarafından  uygulanacak kadın  ve toplumsal cinsiyet  politikalarında bir yol haritası  belirlenecektir.

 

Kadınların her zaman söyleyecek sözü, değiştirecek gücü vardır düşüncesi ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle; tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. "

 

 

 

       H. Ersan SANER                            
         BAKAN

 


Print
Yayınlanma tarihi: Mar 7, 2017,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Arşiv